Ροή Τοπικά

Η τέχνη στο σχολείο. Ένα project του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

Σύμφωνα με την προσέγγιση του Τολστόι: «Η τέχνη είναι µια ανθρώπινη δραστηριότητα, που συνίσταται στο εξής: ένας άνθρωπος, χρησιµοποιώντας ορισµένα εξωτερικά σηµάδια, µεταβιβάζει συνειδητά σε άλλους αισθήµατα που είχε βιώσει, και οι άλλοι άνθρωποι επηρεάζονται ψυχικά από τα αισθήµατα αυτά, τα νιώθουν κι εκείνοι.»

Ασφαλώς, όταν μιλάμε για «τέχνη», δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην αρχαιότητα ο όρος δήλωνε την απλή κατασκευή, κάθε δημιουργία νέου αντικειμένου, η οποία βέβαια απαιτούσε κάποια ικανότητα ή δεξιότητα..

Γενικά, ως κύρια παράμετρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η αισθητική αγωγή βελτιώνει τις ακαδημαϊκές, συλλογιστικές, επικοινωνιακές δεξιότητες καθώς και καλλιεργεί την κριτική σκέψη, το σεβασμό, τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Πάνω από όλα όμως συνδέει το σχολείο με το ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Όταν οι μαθητές με την παρότρυνση των δασκάλων τους δημιουργούν, για να ομορφύνουν τον μικρόκοσμο του σχολείου τους, τότε βάζουν και ευρύτερα τα θεμέλια για έναν νέο, καλύτερο κόσμο!!!

Υπέροχες σκιτσογραφίες με περιεχόμενο και μηνύματα… παράδειγμα έμπνευσης και μίμησης για όλους τους χώρους μάθησης.

Τα έργα είναι πρωτότυπα, γραφιστικού χαρακτήρα, και αποτυπώνουν πρόσωπα υπαρκτά, μαθητών και καθηγητών του σχολείου στην καθημερινότητά τους!

Ένα project που αξίζει να δημοσιοποιηθεί και να βρει μιμητές!!!…

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Σάρρου Ευαγγελία

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ:

Οι μαθητές της Β’ τάξης Εφαρμοσμένων Τεχνών :

Αναστασίου Αλεξία, Βακρινού Νίκη, Βουτσελά Ελένη, Διαλεσιώτης Ευθύμιος, Μπαντόλια Ευθυμία, Μπάρδα Νεφέλη, Παπαποστόλου Βασιλεία

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Φεβρουάριος-Μάρτιος 2019

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης