Ροή Τοπικά

Ιστορική επίσκεψη του Μητροπολίτου Σμύρνης, στη Μονή Δουσίκου (video)

Ο διάδοχος του Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου, πραγματοποίησε προσκύνημα στο Μοναστήρι που έχτισε ο ίδιος ο Άγιος Βησσαρίωνας.

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος παρεπιδημεί από την περασμένη Παρασκευή στα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο της εδώ παραμονής του, συνοδευόμενος από τον οικείο ποιμενάρχη , τον Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών Χρυσόστομο, το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Δουσίκου.

Με προσδοκία μεγάλη, αγάπη και πόθο πνευματικό οι πατέρες της Ιεράς Μονής τον υποδέχθηκαν στα προπύλαια αυτής και ακολούθως κατευθύνθηκαν στον κεντρικό Ναό, που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

 

Στο Καθολικό της Μονής τελέστηκε Δοξολογία και ο Ιερομόναχος Βησσαρίων  εμφανώς συγκινημένος απηύθυνε εκ μέρους του Ηγουμένου, γέροντος Ιγνατίου, λόγο καλωσορίσματος στον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο.

Ο τελευταίος ανταπέδωσε εκφράζοντας ευχαριστήριους λόγους και ζητώντας από τους πατέρας της Μονής να προσεύχονται για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη Βαρθολομαίο και “την ελαχιστότητά μου να καταφέρουμε να οικοδομήσουμε και να δώσουμε την παλαιά της λάμψη στη Μητρόπολη Σμύρνης”, την οποία ο ίδιος εκλήθη να διαποιμάνει έπειτα από 94 ολόκληρα χρόνια «σιωπής».

Ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα και ξενάγηση στους χώρους της Μονής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης