Τοπικά

Καταγγελία της ΔΑΚΕ για το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια,το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων βρίσκεται εγκλωβισμένο λόγω μιας απαράδεκτης διάταξης του καταστατικού που απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία άνω του 51% για την συγκρότηση προεδρείου,αλλά κυρίως λόγω των μεθοδεύσεων των Παρατάξεων της ΑΣΚΕ και της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ,που για διαφορετικούς λόγους,συμβάλλουν καθοριστικά στο να παραμένει το Ε.Κ.Τ. ουσιαστικά ανενεργό, χωρίς παρέμβαση, έκφραση και εκπροσώπηση.

 

Σε μια μακρά περίοδο που ο κόσμος της μισθωτής εργασίας βρίσκεται στο στόχαστρο των ακολουθούμενων αντεργατικών πολιτικών και της εργοδοτικής αναλγησίας,οι δήθεν «εργατικές» δυνάμεις της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ αυτοαναγορεύονται «Απόστολοι της κάθαρσης»   και επιλέγουν συνειδητά να καταδικάσουν στην απαξίωση μια ακόμη μαζική συνδικαλιστική δομή,το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων,όπως προσπάθησαν να το πράξουν,ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα,σε μια σειρά άλλων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών ανα την Ελλάδα!

 

Από το 2015,οι μικρές δυνάμεις της ΔΑΣ,αρνούνται να συμβάλλουν στην εκλογή προεδρείου και συντελούν, ως τροχοπέδη, στη μη λειτουργία του Εργατικού μας Κέντρου,ακόμη και σήμερα,μετά και τη λήξη της διορισμένης Προσωρινής Διοίκησης (Δεκέμβριος 2018), ενώ επιμένει δήθεν στον διορισμό νέας,βάζει όλο προσχώματα για να αποτρέψει την εξέλιξη των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Η παράταξη της ΑΣΚΕ,παρά τις συνεχείς διαβουλεύσεις και παρά τις υποσχέσεις της,αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων καθότι άλλοτε συντάσσεται με τις παράλογες απαιτήσεις της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ και άλλοτε βρίσκει αστείες δικαιολογίες και απαιτεί να έχει λόγο στους αντιπροσώπους που θα διορίσει η ΔΑΚΕ!!!Αν είναι δυνατόν!!!

 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι δύο αυτές παρατάξεις χρησιμοποιώντας είτε τις παράλογες διατάξεις του καταστατικού είτε άλλες αστείες δικαιολογίες,μπλοκάρουν τη λειτουργία, και κατ’ επέκταση την ύπαρξη του Εργατικού μας Κέντρου και συνεχίζουν να μετατρέπουν κάθε παραλογισμό τους σε απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να συναινέσουν και να προχωρήσουμε στην λύση του προβλήματος ενώ κατ’ουσία είναι μέρος αυτού και ίσως το ίδιο το πρόβλημα!

 

 

Η Παράταξή μας,η ΔΑΚΕ του Ε.Κ.Τρικάλων,η πρώτη σε δύναμη συνέδρων συνδικαλιστική παράταξη,με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους του Νομού μας, καθώς και με σεβασμό στην ιστορία και τη δράση του Εργατικού μας Κέντρου, δηλώνουμε ότι όχι μόνο επιθυμούμε τον άμεσο διορισμό Προσωρινής Διοίκησης,αλλά θα πράξουμε στα πλαίσια της νομιμότητας ότι είναι δυνατό για την επαναλειτουργία του Ε.Κ. αποδεχόμενοι ακόμη και την παράλογη απαίτηση της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ για το συσχετισμό των θέσεων στο Δ.Σ. η οποία ζητά να διορίσει 4(τέσσερα)μέλη που προφανώς δεν της αναλογούν…

 

Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια η Παράταξη της ΔΑΚΕ στα Τρίκαλα έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήρια της με επίκεντρο τη γνήσια, ανεξάρτητη και δυναμική εκπροσώπηση των εργαζομένων. Χωρίς εξαρτήσεις, κάνουμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας –και υποχωρήσεις ακόμη– με μοναδικό γνώμονα την αποκατάσταση της κανονικότητας στο Ε.Κ. Τρικάλων.

 

Οφείλουμε να είμαστε μέρος τη λύσης, και όχι της διάλυσης.

 

Ας σταματήσουν επιτέλους οι παρατάξεις της ΑΣΚΕ και της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ τις παλινωδίες. Δεν μπορεί να το παίζουν η «φωνή» των εργαζόμενων ενώ κρατούν ένα ολόκληρο Εργατικό Κέντρο σε αφωνία και ομηρία και δεν μπορούν να παίζουν στις πλάτες τους!

Ας σταματήσουν επιτέλους να διυλίζουν τον κώνωπα, μόνο και μόνο, για να διαιωνίσουν το πρόβλημα και να δικαιολογούν την κωλυσιεργία τους.

 

Καλούμε λοιπόν, για τελευταία φορά, όλες τις εμπλεκόμενες Παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που αποδυναμώνει την εργατική πλευρά στα Τρίκαλα.

Καλούμε κάθε λογικό και έντιμο συνδικαλιστή να σταθεί στο πλευρό μας και να δώσουμε τη μάχη για την γρήγορη αποκατάσταση και λειτουργία του Εργατικού μας Κέντρου,μακρυά από κομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες αλλά και προσωπικές φιλοδοξίες…

Η επαναλειτουργία του Ε.Κ.Τρικάλων μας αφορά όλους!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης