Ροή Τοπικά

Κηδεύτηκε ο Τρικαλινός Ιερομόναχος Σεραπίων, στη Σιμωνόπετρα

Τελέστηκε, στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, η εξόδιος ακολουθία του εκ Τρικάλων καταγομένου Ιερομονάχου Σεραπίωνα Σιμωνοπετρίτη.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, συμπαραστατούμενος από τν Μητροπολίη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Στην Ακολουθία έλαβαν ακόμη μέρος, εκτός του Καθηγουμένου της οικείας Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας, οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Βατοπεδίου, Ιβήρων και Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω, και πλήθος ιερομονάχων, εκπροσώπων των άλλων Αγιορειτικών Μονών.

Τον π. Σεραπίωνα συνόδευσαν στην τελευταία κατοικία του στο κοιμητήρι της Σιμωνόπετρας σύσσωμη η Αδελφότητα της Μονής, πολλοί Αγιορείτες πατέρες και λαϊκοί, φίλοι και γνωστοί του εκλιπόντος από την μακρά διακονία του στην Μονή και στο Μετόχι της στην Ορμύλια.

Κατά την παρατεθείσα μετά την εξόδιο ακολουθία κατάμεστη τράπεζα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, συνδεόμενος με μακρά φιλία με τον αείμνηστο π. Σεραπίωνα, εξήρε την προσωπικότητά του και την προσφορά του, αλλά προπάντων την παρουσία του ως Αγιορείτη Μοναχού, αναφερθείς καταλλήλως και στην σημασία που έχει ο Αγιορειτικός μοναχισμός για την Εκκλησία μας.

Στη συνέχεια διαβάστηκε συλλυπητήριος επιστολή της Ιεράς Επιστασίας Αγίου Όρους και ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα, όπου μίλησε με θερμούς λόγους για τον εκλιπόντα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Vimaorthodoxias.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης