Ροή Τοπικά

Κρατούμενος επιτέθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο στις Φυλακές Τρικάλων

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε τραυματισμένος ο σωφρονιστικός υπάλληλος.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  το περιστατικό συνέβη την Τρίτη όταν ο κρατούμενος σε έξαλλη κατάσταση προκάλεσε ζημιές στο χώρο του ιατρείου των φυλακών Τρικάλων. Σωφρονιστικός υπάλληλος μπήκε στο χώρο για να τον ηρεμήσει, δέχθηκε ωστόσο ο ίδιος την επίθεση του κρατουμένου, ο οποίος τον γρονθοκόπησε άγρια. Ακινητοποιήθηκε με την παρέμβαση των υπολοίπων σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ ο συνάδελφός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και υπογράφουν ο πρόεδρος Νίκος Μαρδάνης και ο γ.γ. Νίκος Μπρέντας καταγγέλλει το γεγονός και κάθε μορφή βίας σημειώνοντας ότι το προσωπικό «θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό τη δουλειά του». Καλεί δε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού από κάθε μορφή βίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Για ακόμα μία φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε άλλη μία επίθεση κρατουμένου κατά Σωφρονιστικού Υπαλλήλου στο χώρο εργασίας μας. Αυτή τη φορά στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων γίναμε όλοι θεατές μίας άνανδρης επίθεσης κρατουμένου σε συνάδελφο.

Την Τρίτη 26/03/2019 ο κρατούμενος αφού προξένησε υλικές ζημιές στο χώρο του ιατρείου επιτέθηκε στον συνάδελφο ο οποίος είχε συνδράμει με την παρουσία του στο χώρο για να τον ηρεμήσει. Στη θέα και μόνο του Σωφρονιστικού μπροστά του, ο κρατούμενος τον γρονθοκόπησε και ευτυχώς με τη βοήθεια άλλων συναδέλφων ακινητοποιήθηκε εγκαίρως. Ως αποτέλεσμα της άνανδρης αυτής επίθεσης ήταν η διακομιδή του συναδέλφου στο ΓΝ Τρικάλων για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.       

     Καταγγέλλουμε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται. Το προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό να εκτελεί τα καθήκοντα του χωρίς κανένα ίχνος φόβου.

Οι υπάλληλοι των φυλακών ζητούν την Αξιοπρέπειά τους στο χώρο εργασίας τους, γι’ αυτό και καλούμε για άλλη μία φορά την ηγεσία του Υπουργείου, να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να προστατευθούμε από οποιαδήποτε μορφή βίας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Συνάδελφο και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

               Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

   Μαρδάνης Νικόλαος                                                                             Μπρέντας Νικόλαος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης