Ροή Τοπικά

Λώρεν προς Λάππα: «Στηρίχτηκες στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ για να είσαι στέλεχος»

Ιδιαίτερα αιχμηρή ανταπάντηση της Λώρεν Κασσοπούλου στην επιστολή του πρώην δημάρχου (ΕΔΩ).

Το μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. υπεραμύνεται των θέσεών της για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από το κόμμα, όσον αφορά τον υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων, απαντά σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο στον Χρήστο Λάππα («είναι γνωστό ότι δεν αντέχεις κανενός είδους κριτική»- «για να είμαστε δίκαιοι όμως πρέπει να παραδεχτούμε  ότι για να αποκαλούμαστε σήμερα πολιτικά στελέχη όλοι μας  στηριχθήκαμε στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ το οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε») και υπογραμμίζει τις διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά η επιστολή της Λώρεν Κασσοπούλου στο trikalavoice.gr:

«Αγαπητέ Χρήστο ,

Πραφανώς στέρεψες από πολιτικά επιχειρήματα και καταφεύγεις σε προσωπική επίθεση. Εκτός αν το έκανες για να με αναγκάσεις να ανταπαντήσω και να φανώ ασυνεπής. Κέρδισες!!!!

Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο της παράταξης που συνεχίζω την αντιπαράθεση αλλά δεν άντεξα την πρόκληση επί προσωπικού. Σίγουρα δεν επανέρχομαι.

Θεωρείς ότι αν με κατηγορήσεις προσωπικά θα με απομονώσεις πολιτικά. Όμως η διαφωνία  μας είναι πολιτική και όχι προσωπική και γνωρίζεις ότι  διαφωνούν πολλοί μαζί σου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι γνωστό τουλάχιστον σε μας που συμπορευτήκαμε μαζί σου όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν αντέχεις κανενός είδους κριτική. Όποιος διαφωνεί μαζί σου αντιμετωπίζεται ως εχθρός.

Οι κρυστάλλινες πορείες μας  δεν κατεδαφίζονται από τρίτους παρά μόνο από τους εαυτούς μας. Όλοι γνωρίζουν ότι  ως γραμματέα πάντα σε στήριζα και τόσο  το 2010 στην σύσκεψη για την αξιολόγηση των τότε υποψηφίων  Δημάρχων όσο  και για την εκλογή σου ως Δήμαρχο πάλι σε στήριξα παρά τις προηγηθείσες προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπο μου.  Και δεν μετανιώνω. Γιατί  πέραν της προσωπικής εκτίμησης, από θέμα αρχής και δημοκρατικής ευαισθησίας  πάντα στηρίζω  τις επιλογές του κόμματος του οποίου είμαι στέλεχος και δεν συμπεριφέρομαι  ανάλογα αν το πρόσωπο είναι της δικής μου επιλογής και αρεσκείας.

Κρυστάλλινη είναι και η δική μου πορεία  και το γνωρίζεις καλά ότι στηρίχθηκα μόνο στις δικές μου πλάτες και πορεύτηκα αξιοπρεπώς παρά τις σκληρές επιθέσεις εκ των έσω κυρίως,  γιατί εγώ δεν αντιμετωπίστηκα ως  «Ιερή Αγελάδα» όπως άλλοι. Για να είμαστε δίκαιοι όμως πρέπει να παραδεχτούμε  ότι για να αποκαλούμαστε σήμερα πολιτικά στελέχη όλοι μας  στηριχθήκαμε στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ το οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε.

Η πορεία του καθενός μας είναι γνωστή, κρίθηκε και κρίνεται καθημερινά από την κοινωνία.

Για να πει κάποιος ψέματα η να συκοφαντήσει πρέπει να έχει κίνητρο. Κι εγώ δεν έχω κανένα. Έχω κλείσει με τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, το δε προφίλ μου μετά από τόσα χρόνια έχει διαμορφωθεί καλώς η κακώς. Με ενδιαφέρει μόνο η παράταξη την οποία υπηρέτησα και υπηρετώ και είμαι περήφανη γι’ αυτό και κυρίως ενδιαφέρομαι να  παραμείνω ενεργός πολίτης.

Ειλικρινά δεν αξίζει σε κανέναν μας αυτού του είδους η αντιπαράθεση.

Ας επανέλθουμε  όμως στην πολιτική παρ΄ ότι έχω αναφερθεί. Εξάλλου  τα πάντα ξετυλίχθηκαν δημόσια οπότε όσοι μας παρακολουθούν αντιλαμβάνονται ποια είναι τα πολιτικά ζητήματα όσο κι αν προσπαθείς πάλι να πετάξεις την μπάλα στη κερκίδα.

Το πολιτικό θέμα είναι ότι  μετά από πολλούς μήνες άστοχων ενεργειών που πολλές φορές εξέθεσαν το κόμμα μας και παρά τις διαφωνίες μας  για την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ (και  ΑΝΕΛ;)  έστω και αυτοδιοικητικά, εκεί που πιστεύαμε ότι το σίριαλ έλαβε  τέλος προέτρεψες δημόσια τον υποψήφιο Δήμαρχο να μην ζητήσει στήριξη από το Κίνημα Αλλαγής  γιατί αυτό θα άλλαζε τα ιδεολογικοπολιτικά δεδομένα. Δεν σεβάστηκες τις παράλληλες διαδικασίες του κόμματος,  που είναι  κεντρικής κατεύθυνσης, ενώ απαιτείς να  σεβαστούμε τις δικές σου ενέργειες και αποφάσεις. Δεν επιτρέπεις  καν την πολιτική μας διαφωνία. Αντί να βρεθεί τρόπος  για ενωτική πορεία απαιτείς να καταργηθούν οι κομματικές διαδικασίες  επειδή εσύ ή όποιος άλλος διαφωνεί.

Όσο αφορά την αναφορά σου στην Δημοκρατία της συγκίνησης μάλλον προσπαθείς να υποβαθμίσεις τις πολιτικές μας διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ και να τις κατατάξεις στην σφαίρα του θυμικού.  Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά πολιτική και ιδεολογική, είμαστε απέναντι στον αριστερό λαϊκισμό όπως και στο δεξιό συντηρητισμό ως τις  δύο όψεις του ίδιου νομίσματος  και  ας μην προσπαθούν οι «συνεργάτες σου» στον ΣΥΡΙΖΑ  να μας διαχωρίζουν με βάση τις προτιμήσεις  σε εσωκομματικές εκλογές υποψηφίων προέδρων. Δεν ισχύει. Γιατί το έκαναν κι αυτό πέραν της αξιολόγησης και έγκρισης δικών μας στελεχών που είναι καθαρά αντιδεοντολογικό.

Τέλος συμφωνώ με τον Καβάφη. Σου το  αφιερώνω».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης