Τοπικά

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στα Τρίκαλα

Με δυναμική και αγωνιστικó παλμό πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση που οργάνωσαν τα ταξικά σωματεία στα Τρίκαλα  παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή από νωρίς το πρωί. Οι εργαζόμενοι των Τρικάλων έδωσαν ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να βάλει στο «γύψο» τα Συνδικάτα και να εμποδίσει την εφαρμογή των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.

Από τα χαράματα οργανώθηκε περιφρούρηση της απεργίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων, όπου η εργοδοσία χρωστάει στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της ΕΑΣΤ δεδουλευμένα 3 μηνών!

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Λιατίφης, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «με το “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων. Βρήκαν στρωμένο το έδαφος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όχι μόνο διατήρησε στο ακέραιο όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων, αλλά προσέθεσε και νέα βάρβαρα μέτρα».

Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «προωθεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις “αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας”  και τη δημιουργία “Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων” στο υπουργείο Εργασίας». Πρόσθεσε ότι «χτυπάει παραπέρα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αφού προβλέπει εξαιρέσεις από αυτές

Μετά το τέλος της της συγκέντρωσης ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων που κατέληξε στην Περιφερειακή Ενότητα. Η πορεία έκανε στάση εξω από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων που η πλειοψηφία του ΔΣ πρακτικά δεν πραγματοποίησε τη συγκέντρωση που είχε εξαγγείλει,  αφού σ αυτή συμμετείχαν μόλις 4 άνθρωποι (μελη του ΔΣ του ΕΚΤ), δηλαδή ούτε οι εκλεγμένοι συνδικαλιστικές των ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ(που είναι συνολικά 9) δεν απήργησαν!!

Στη στάση της πορείας, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, το λόγο πήρε ο Δημήτρης Αρμάγος,  μέλος της διοίκησής του καθώς και το Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών,  ο οποίος στηλίτευσε τη στάση της πλειοψηφίας του ΕΚΤ τονίζοντας οτι: ” Για ακομη μια φορά η πλειοψηφία των ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ λειτούργησε υπονομευτικά για την απεργία κάτω από την καθοδήγηση της Συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ. Το ΕΚΤ μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων αποφάσισε ομόφωνα, εδω και μια βδομάδα απεργία για σήμερα 24 Σεπτέμβρη. Όμως στη συνέχεια η γνωστή πλειοψηφία υπονόμευσε όσο δεν πάει την Απεργία.. Χαρακτηριστικό είναι ότι έβγαλαν ανακοίνωση χθες το μεσημέρι και οτι και οι ίδιοι δεν απήργησαν, την ώρα που τα ταξικά σωματεία έδιναν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Είναι πλεον παραπάνω από κατανοητό πόση σημασία έχει σε ποιανού τα χέρια βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο. Στα χέρια των εργοδοτικών συνδικαλιστών γίνεται σύμμαχος της κυβέρνησης και των αφεντικών, ενώ στα χέρια των ταξικών δυνάμεων όπλο στα χέρια των εργατών. Στο πρόσφατο συνέδριο κάναμε ενα σημαντικό βήμα,  αντιμετωπίσαμε τη νοθεία, κερδίσαμε δυνάμεις, δείξαμε οτι έχουμε τη δύναμη συνεχίζουμε στη μαχη αναζοογωνησης του εργατικού κινήματος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης