Μεγάλη ευλογία. Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Όσιο Δαυίδ

Με ιδιαίτερη χαρά και αγαλλίαση υποδεχόμαστε την χαριτόβρυτο Αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  κλήρος και λαός θα υποδεχθούν την Τιμία Κάρα το απόγευμα της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου (στις 6.30 μ.μ.) στα προπύλαια του Ναού.

Από της 21 έως και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου όλοι οι Τρικαλινοί αλλά και από τις γύρω Μητροπόλεις πιστοί θα μπορούν να προσκυνήσουν το άγιο λείψανο και να ζητήσουν από τον Άγιο να ανακουφίσει τον πόνο, τις ασθένειες και κάθε άλλο πρόβλημα που ο καθένας αντιμετωπίζει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως Αγιοποιήθηκε ο Ηγούμενος της μονής Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη που κοιμήθηκε το 1991. Τον μεγάλο αυτό νέο ασκητή και άγιο είχαν πολλοί από την δική μας γενιά γνωρίσει και συμβουλευτεί. Στην ενορία της αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου στον νέο ναό και σε κεντρική κολόνα βρίσκεται η Αγιογραφία του Όσιου Ιακώβου. Ο σύγχρονος αυτός άγιος είχε πάντοτε στο στόμα του την λέξη »με συγχωρείτε» και προσεύχονταν συνεχώς με πίστη και απλότητα υπέρ αναρίθμητων ανθρώπων επικαλούμενος τις πρεσβείες του Οσίου Δαυίδ και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.

Για τα θαυμαστά και εξαίσια γεγονότα από την ζωή του Αγίου Ιακώβου θα ομιλήσει ο νυν ηγούμενος της μονής αρχιμ. Γαβριήλ το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, 7 το απόγευμα, στον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου μετά τον Εσπερινό. Ο γέροντας Γαβριήλ και οι πατέρες της μονής εξέδωσαν ένα πολυσέλιδο βιβλίο με τον βίο του αγίου Ιακώβου, τις επιστολές του, τους λόγους και τα άρθρα που κατά καιρούς γράφτηκαν για τον άγιο που αξίζει πραγματικά όλοι μας να το διαβάσουμε για το πνευματικό μας καλό.