Με στήριξη της Περιφέρειας ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά στην αναβάθμιση του 5ου Δ.Σ.

Ένα σημαντικό έργο για ένα από τα ιστορικότερα διδακτήριο των Τρικάλων ξεκινά. Πρόκειται για το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ», που αφορά στον σύγχρονο εξοπλισμό και αναβάθμιση ενός σχολείου με πλήθος μαθητών/τριών. Η προεργασία ξεκίνησε με την εκπόνηση της μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ακολούθησε η διαδικασία ένταξης του έργου στο ΠΕΠ της Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014-2020 και συγκεκριμένα στον Αξονα Προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον».
Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Αθ. Σουλεμέτσης & ΣΙΑ Ο.Ε, που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό με 353.111,43 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία του έργου για το ιστορικό αυτό διδακτήριο, για την εξοικονόμηση πόρων και για τη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας.
Πλέον, το 5ο Δημοτικό Σχολείο θα μπορεί να «υποδεχθεί» τις εργασίες για

Κατασκευή συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης
Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων και των υαλοπινάκων με θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα
Τοποθέτηση θερμομόνωσης της οροφής και του δαπέδου
Αντικατάσταση όλων των παλαιών φωτιστικών συμβατικού τύπου φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED
Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης
Μηχανικό αερισμό
Οφέλη

Οι συγκεκριμένες εργασίες στοχεύουν στη βελτίωση του φυσικού φωτισμού, στην επίτευξη της θερμικής άνεσης, στην ελαχιστοποίηση των φορτίων θέρμανσης και δροσισμού, στη βελτίωση ποιότητας ζωής και στη ρύθμιση των περιβαλλοντικών συνθηκών μέσα στους χώρους του σχολείου για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.