Νέο περιφερειακό Τρικάλων (στο κολυμβητήριο), ανακοίνωσε ο Αγοραστός

Ιστορική μέρα για τα Τρίκαλα καθώς με 1.221.150 € η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκσυγχρονίζει τον απαρχαιωμένο περιφερειακό από τον κόμβο Μεγαλοχωρίου μέχρι το Δέλτα Καλαμπάκας.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο ίδιος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, πλαισιωμένος από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Υδάτινων Πόρων Ντίνο Μπάρδα, ενώ παρούσα ήταν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταυρούλα Καρρά, η οποία και κάνει τη σχετική μελέτη.

Το έργο προβλέπει:

Βελτίωση του οδικού τμήματος , μήκους περίπου 5,40Km , της παράκαμψης Τρικάλων  από Κ/Κ Μεγαλοχωρίου έως Κ/Κ  (Δέλτα )  Καλαμπάκας

Το αντικείμενο της μελέτης είναι :

-Η μελέτη διαπλάτυνση /βελτίωση της κύριας αρτηρίας  του οδικού τμήματος της παράκαμψης Τρικάλων μήκους 5,4 Κm (περιφερειακής )

-Η  μελέτη κατασκευής τριών ενδιάμεσων ισόπεδων κόμβων ( κυκλικών )  στις διασταυρώσεις με  την  οδό Τσιτσάνη , με την οδό Μακεδονίας –Λογγακίου και  την οδό Ριζώματος .

– Η μελέτη κατασκευής παράπλευρου οδικού δικτύου στο εν λόγω τμήμα

-Η μελέτη επέκτασης του τεχνικού της γέφυρας Ληθαίου , η μελέτη νέου Τεχνικού άνω διάβασης της Επ. Οδού Τρικάλων Ριζώματος , η μελέτη επέκτασης τεχνικού κάτω διάβασης πεζών στη Χ.Θ 2+900 , και η μελέτη επέκτασης κιβωτοειδούς οχετού στη Χ.Θ  3+000

-Η τοπογραφική μελέτη –κτηματολόγιο της οδού

-Η μελέτη αποχέτευσης της οδού

-Η μελέτη γεωτεχνικών Ερευνών –Μελετών

-Η γεωλογική μελέτη της οδού

-Η περιβαλλοντική μελέτη της οδού

-Η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη της οδού

-Η μελέτη Σήμανσης –Ασφάλισης της οδού

 

Η βελτίωση του οδικού τμήματος , μήκους περίπου 5,40Km , της παράκαμψης Τρικάλων που αποτελεί τμήμα της Ε.Ο 6 , Βόλος –Λάρισα – Τρίκαλα –Ιωάννινα .H E.O 6, τμήμα της οποίας είναι το έργο που εξετάζεται , αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οδικές συνδέσεις της χώρας με πολλαπλό χαρακτήρα στο συγκοινωνιακό δίκτυο της Ελλάδας. Συγκεκριμένα :

– Είναι τμήμα του περιφερειακού   δακτυλίου   Τρικάλων  και με την κατασκευή του έργου η πόλη των Τρικάλων αποκτά  ολοκληρωμένο περιφερειακό δακτύλιο .

– Είναι τμήμα κάθετου άξονα σύνδεσης με την Ε65 .

-Εξυπηρετεί την πρόσβαση προς περιοχές (Μετέωρα –Καλαμπάκα ) με σημαντική τουριστική δραστηριότητα και προοπτική μεγαλύτερης ακόμη τουριστικής  ανάπτυξης στο εγγύς μέλλον .

-Η σημερινή κατάσταση της οδού , δεν της επιτρέπει να ανταποκριθεί στις παραπάνω λειτουργίες της και τους αντίστοιχους κυκλοφοριακούς φόρτους και υπολείπεται των προδιαγραφών που προβλέπονται από τους κανονισμούς περί μελετών οδοποιίας.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός «είναι υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής στα Τρίκαλα, όπως σταθερά κάνουμε μια δεκαετία. Το συγκεκριμένο τμήμα του περιφερειακού ήταν και παραμένει εγκαταλειμμένο και αυτό είναι κρίμα για τα Τρίκαλα και για τους χιλιάδες επισκέπτες που διέρχονται καθ’ έτος με προορισμό τα Μετέωρα. Εμείς αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και προχωρούμε άμεσα στην ανακατασκευή του.

Με την ολοκλήρωση του εν λόγω οδικού τμήματο , που αποτελεί διαπεριφερειακή οδική σύνδεση αλλά και τοπικό δίκτυο σύνδεσης τουριστικών περιοχών , θα εξασφαλιστεί η ταχεία και ασφαλής σύνδεση των πόλεων Τρικάλων και Λάρισας και τουριστικών περιοχών, ενώ μέσω του προτεινόμενου παράπλευρου δικτύου θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών. Σε κάθε περίπτωση μετά την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται μείωση της χρονοαπόστασης , αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων , μείωση του κόστους μεταφοράς , προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των καυσαερίων , σύνδεση των παραγωγικών και τουριστικών κέντρων με το διεθνές δίκτυο μεταφορών, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων».

Λέξεις κλειδιά

, ,