Ροή Τοπικά

Ολοκληρώθηκε το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και  την υποστήριξη  συλλόγων και ενώσεων πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και τοπικών φορέων. Την διοργάνωση του Φεστιβάλ για τα Τρίκαλα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δια του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΠΛΗΝΕΤ) Τρικάλων.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που ανέπτυξαν και δημιούργησαν  στο σχολείο τους. Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να παρακολουθήσουν πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση έδωσε την ευκαιρία:

α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθητικών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και

γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Μαθητικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται για 9η φορά με επιτυχία σε 18 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά είναι μια γιορτή και βραβεύει την κάθε συμμετοχή.

Στα Τρίκαλα  το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε  στο Μουσείο Τσιτσάνη την Παρασκευή 12 Απριλίου από  τις 08:30 το πρωί μέχρι στις 14:00 το μεσημέρι και παρουσιάστηκαν 50 εργασίες από 230 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 80 εκπαιδευτικούς – συντονιστές των ομάδων εργασίας.  Εκτιμάται ότι το επισκέφθηκαν γύρω στους 1000 μαθητές/τριες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ συγχαίρει τους μαθητές και εκπαιδευτικούς   που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, ευχαριστεί το Μουσείο Τσιτσάνη για τη φιλοξενία  και ανανεώνει το ραντεβού για το 10ο Ψηφιακό Φεστιβάλ.

Η Οργανωτική Επιτροπή

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης