Τοπικά

Ο Χατζηγάκης μίλησε για όλους και για όλα

Μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καλαμπάκας έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης όπου μίλησε για το περσινό αποτέλεσμα των εκλογών, για τον πόλεμο που δέχτηκε από τοπικά πολιτικά συμφέροντα, τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, την επιθετικότητα της Τουρκίας, την Αγία Σοφία, και για τα τοπικά προβλήματα.

 

Ξεκινώντας από το θέμα των ημερών, την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από τους Τούρκους, ο Χατζηγάκης μίλησε για μια «κατάπτυστη απόφαση, μια θλιβερή απόφαση. Η Αγία Σοφία θα παραμείνει σύμβολο για την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό». Είπε, επίσης, πως είναι απογοητευμένος από τη στάση των Ευρωπαίων και τον Δυτικών. «Με απογοήτευσε η χλιαρή αντίδραση της Ευρώπης και της Αμερικής. Θα περίμενα πολύ πιο έντονη απάντηση. Θα σου πω πως σε ένα βαθμό σοκαρίστηκα από το πόσο χλιαρές ήταν οι αντιδράσεις των δυτικών χωρών. Άλλωστε, η Δύση και όλος ο πολιτισμός της βασίστηκε στον Χριστιανισμό. Βασίστηκε στις αρχές και στις αξίες του Χριστιανισμού. Είτε αυτοί ήταν καθολικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι. Η θρησκεία μας είναι μέρος της ταυτότητας μας. Είναι μέρος της ιστορίας μας. Και αυτή την ταυτότητα και ιστορία οφείλουμε να την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Όταν ένας τόπος, ένας λαός δεν υποστηρίζει την ταυτότητα του παύει να υπάρχει. Απειλείται με αφανισμό. Ελπίζω η Ευρώπη να ξυπνήσει!»

 

Για τον πρώτο χρόνο κυβέρνησης ΝΔ είπε πως έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα. «Η διαχείριση της κρίσης του Έβρου αλλά και του κορονοιού έδειξε πως η κυβέρνηση είναι οργανωμένη, έχει σχέδιο και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμα και ακραίες καταστάσεις. Για αυτό, άλλωστε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη λαμβάνει εύσημα και από τους ξένους αλλά και από την πλειοψηφία των Ελλήνων».

 

Για την οικονομία είπε: «Η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει σημαντικά μέτρα. Πρόσφατα ανακοινώσαμε μηδενισμό της προκαταβολής φόρου για τις εποχικές επιχειρήσεις και για τις επιχειρήσεις με μείωση τζίρου 35%. Επίσης, ανακοινώσαμε μείωση κατά 50% για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ. Συγχρόνως, η κυβέρνηση προώθησε την επέκταση της επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 60% και για τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Παράλληλα, γίνεται μια γενναία προσπάθεια να μειώσουμε την γραφειοκρατία και να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις που θα γεννήσουν δουλειές. Για αυτό άλλωστε ξεκίνησε το Ελληνικό. Η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Αλλά, πήραμε και μια σειρά άλλων μέτρων όπως στοχευμένες φοροελαφρύνσεις».

 

Ο Χατζηγάκης μίλησε για ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας. Τόνισε πως «τις τελευταίες δεκαετίες δημιουργήσαμε μια οικονομία υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες είναι σημαντικές και απαραίτητες αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε εκεί. Πρέπει να δώσουμε έμφαση και στον πρωτογενή τομέα. Να στηρίξουμε την παραγωγή. Εκεί είναι το στοίχημα της κυβέρνησης. Ο τουρισμός, όντως, είναι η δυνατή βιομηχανία της Ελλάδος. Και οφείλουμε να την στηρίξουμε. Αλλά, όπως έχω πει πολλές φορές, η μονοκαλλιέργεια δεν είναι θετική για την οικονομία. Χρειάζεται ένα σωστό μείγμα παραγωγής και υπηρεσιών. Χρειάζεται ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο. Και αυτό έχει σκοπό να κάνει η ΝΔ.»

 

Για την περσινή του πρώτη εμφάνιση σε εκλογές είπε: «είμαι βαθιά ευγνώμων για την στήριξη και την αγάπη του Τρικαλινού κόσμου. Όπως είπα και προεκλογικά αυτό το κόσμο δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψω ποτέΓια αυτό είμαι εδώ, συνεχώς παρών, δίπλα στους πολίτες. Και νομίζω τώρα που δεν κατάφερα να εκλεγώ έχει διπλή σημασία. Θεωρώ πως οι πολίτες μου έδειξαν εμπιστοσύνη έστω και αν δεν με έστειλαν στην Βουλή….Εγώ δεν είπα ψέματα δεν έταξα δεν έδωσα ψεύτικες υποσχέσεις για να υφαρπάξω ψήφους. Και συνεχίζω με τις ίδιες αρχές με τις ίδιες αξίες. Και πιστεύω ότι μια μέρα θα μου δοθεί η ευκαιρία να αποδείξω πόσο μπορώ να βοηθήσω τον νομό Τρικάλων».

 

Επίσης, τόνισε πως «ο πραγματικός χαρακτήρας του πολιτικού φαίνεται στην ήττα. Στην νίκη είναι όλα καλά. Στην ήττα φαίνεται από τι είναι φτιαγμένος ο πολιτικός. Εγώ έχασα αυτές τις εκλογές αλλά από την επομένη κιόλας είμαι καθημερινά παρών. Χωρίς γκρίνια, χωρίς μουρμούρα. Είμαι εδώ να βάλω πλάτη για τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα όπου και όπως μπορώ και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που μου έδωσαν 8.500 σταυρούς. Και αυτό θα συνεχίζω να κάνω. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και να κάνω την διαφορά στον νομό και θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα το αποδείξω».

 

Για τον πόλεμο που δέχτηκε από τοπικά πολιτικά συμφέροντα (όχι υποψηφίους βουλευτές) είπε πως «δέχθηκα λυσσαλέο πόλεμο από συγκεκριμένα τοπικά πολιτικά κέντρα. Δεν θα τα ονοματίσω σήμερα αν και τα ξέρουν όλοι. Εγώ από την φύση μου δεν είμαι εκδικητικός. Οπότε ότι έγινε έγινε. Πήρα σφουγγάρι και τα σβήνω όλα. Θέλω, όμως, να σου πω το εξής. Αυτό που έγινε δεν θα το αφήσω να ξαναγίνει δεύτερη φορά. Και αυτό είναι και ένα μήνυμα προς όλους. Την επόμενη φορά που θα επιχειρηθεί να αλλοιωθεί εκλογικό αποτέλεσμα με αυτό το τρόπο θα βγω και στα τοπικά μέσα και στο κόμμα να το ονοματίσω και αν το καταγγείλω. Δεύτερη φορά δεν θα το επιτρέψω»

 

Τέλος, για τα τοπικά πράγματα μίλησε για βασικά έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν για να αναβαθμιστεί ο νομός Τρικάλων. Τα δύο έργα για τα οποία μίλησε είναι η ολοκλήρωση του Ε-65 που θα καταστήσει τα Τρίκαλα πέρασμα και ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό της ευρύτερης περιοχής. Το δεύτερο έργο είναι η αναβάθμιση και η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου. «Ο σιδηρόδρομος πρέπει να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί και να φτάσει μέχρι τα σύνορα. Αυτό θα ενώσει τα Τρίκαλα με την βόρειο Ελλάδα και με τις αγορές της Αδριατικής και των Βαλκανίων».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης