Τοπικά

Παρέμβαση σωτηρίας για τους Τρικαλινούς καλλιτέχνες

Η μουσική και οι τέχνες γενικότερα, θεωρούνται το αλατοπίπερο της ζωής. Άνθρωποι του μεροκάματου οι περισσότεροι, προσπαθούν με δυσκολία να επιβιώσουν στην Ελλάδα της κρίσης της τελευταίας δεκαετίας. Η πανδημία που διανύουμε ήταν το τελειωτικό χτύπημα για ολόκληρο τον κλάδο και υπάρχει δυστυχώς θέμα επιβίωσης για ολόκληρες οικογένειες πλέον.       Καλούνται όλοι οι μουσικοί, κατ’αρχήν να συμμετέχουν στον αγώνα του ΣΜΒΕ( Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδας) και να υπογράψουν για τη λήψη του επιδόματος των 800 ευρώ, για την κάλυψη των βασικών εξόδων του επόμενου διαστήματος. Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται κ για τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Είναι όμως αυτό αρκετό;
Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί και στα Τρίκαλα ένας σύλλογος καλλιτεχνών, διεκδικώντας γενικότερα καλύτερες συνθήκες για τους εργαζομένους του κλάδου, σε ένα πράγματι εύθραστο περιβάλλον. Ως πρώτη κίνηση, σε συνεργασία με το δήμο, θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει σταδιακά κ στα πλαίσια των συνθηκών, να παραχωρηθεί ένας χώρος όπου θα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικά δρώμενα που θα μεταδίδονται σε live streaming από τις σελίδες του δήμου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα να υπάρχει ένας ηλεκτρονικός κουμπαράς, όπου εκείνη τη στιγμή θα μπορεί ο κάθε θεατής, όπου κι αν βρίσκεται, να συνδράμει με όποιο ποσό επιθυμεί κ το σύνολο να διατίθεται ισόποσα στα μέρη του συλλόγου.
Επίσης, κατά τους μήνες Ιούλιο κ Αύγουστο( που έτσι κι αλλιώς δε λειτουργούν καλλιτεχνικά τα μαγαζιά), που αναμένετε βάσει στοιχειοθετημένων προβλέψεων η εξ ολοκλήρου υποχώρηση της πανδημίας, να πάρει σάρκα κ οστά η πρόταση για τη δημιουργία μιας καλλιτεχνικής παρέμβασης, παρόμοιας με το Χάραμα της Πάτρας, ενδεχομένως στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη ή του Μολυβένιου( Κουρσούμ) πολιτιστικού κέντρου, λειτουργώντας με παρόμοιες συνθήκες όπως προηγουμένως περιγράφηκαν. Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μύλο(πχ.η κ. Χήρα) δύναται να οργανώσουν και να βοηθήσουν τους καλλιτέχνες, στη νέα αυτή κατάσταση, να σταθούν στα πόδια τους δημιουργικά κ ως χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.

Γιάννης Μπουμπουρέσης

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης