Ροή Τοπικά

Προβάδισμα Παπαστεργίου στη δημοσκόπηση του trikalavoice.gr

Διατηρεί τις δυνάμεις του ο δήμαρχος Τρικκαίων (38%) σε σχέση με τους υποψηφίους που φημολογείται ότι μπορεί να κατέλθουν απέναντί του.

Ήταν η πρώτη προσπάθεια καταγραφής της τάσης της κοινής γνώμης στα Τρίκαλα και προφανώς όχι επιστημονική ανάλυση, όπως πετυχαίνουν οι μεγάλες δημοσκοπικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα στη διαδικτυακή δημοσκόπηση που έτρεξε στο trikalavoice.gr από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής ψήφισαν συνολικά 3.059 άτομα (διαφυλάσσοντας όσο είναι δυνατόν, τη μοναδικότητα της ψήφου, μέσω των διευθύνσεων IP).

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου λαμβάνει το 37,89% των ψήφων (σ.σ. διατηρεί την εκλογική του βάση καθώς 38% είχε λάβει στον πρώτο γύρο και το 2014), ακολουθεί ο Χρήστος Μιχαλάκης (σ.σ. ο οποίος πάντως δεν έχει εκδηλώσει πρόθεση να διεκδικήσει τη δημαρχία) με 30,3 % και  ο Γιώργος Ηλιάδης με 12,42%.

Δείτε αναλυτικά το γράφημα

Συμπερασματικά η κεντροδεξιά στο Δήμο Τρικκαίων δείχνει να κυριαρχεί, αν αθροίσουμε τα ποσοστά Παπαστεργίου-Μιχαλάκη-Χατζηγάκη-Μητσιούλη, με προοπτική αυτοδυναμίας και από την πρώτη Κυριακή. Η κεντροαριστερά δε, δείχνει να πληρώνει τις ενδοπαραταξιακές έριδες και την απουσία προσώπου που θα «ενώσει» και θα δώσει προοπτική νίκης. Παρόλα αυτά η διατήρηση ποσοστών της τάξης του 20-25% είναι μια καλή βάση, εφόσον κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας και συστρατευτούν όλοι υπό έναν επικεφαλής.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία της δημοσκόπησης, όπως καταγράφηκαν από την εταιρεία mindrop, που έφερε εις πέρας το εξαιρετικά δύσκολο έργο της διεξαγωγής της και προσωπικά ο διαχειριστής της Γιάννης Καραθάνος, παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα το πρώτο 24ωρο (από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης), αλλά και ιδιαίτερα την τελευταία μέρα διεξαγωγής της, την Παρασκευή. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σχεδόν το 73% των συμμετεχόντων στη ψηφοφορία ψήφισαν από τα κινητά τους τηλέφωνα. Είναι ενδεικτικό προς ποια κατεύθυνση κινείται η τεχνολογία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης