Σπήλαιο Θεόπετρας… CLOSED FOR… who knows how long !!!

Σπήλαιο Θεόπετρας … εγγεγραμμένο σε όλους τους σύγχρονους τουριστικούς οδηγούς . Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο …κι όμως ερμητικά κλειστό , όπως και το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας , το οποίο εγκαινιάστηκε το 2016 κι αμέσως έκλεισε .

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεχόμαστε συχνά οχλήσεις από τα fam trips και τα media trips που φιλοξενούμε να το εντάξουμε στο πρόγραμμα επισκέψεων και βλέπουμε την απογοήτευση τους όταν τους ανακοινώνουμε ότι είναι κλειστό προσωρινά !!!

Από το 2016 και μετά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός , ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης κι εγώ προσωπικά επισκεφτήκαμε πάνω από 7 φορές  !!! το Υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας το αυτονόητο , ανοίξτε και το Μουσείο και το Σπήλαιο !!! Επισκέψεις στην κυρία Κονιόρδου , η οποία μας έλεγε λόγω των capital controls δεν υπάρχει χρηματοδότηση , παρεμβάσεις από κ Γερουλάνο το 2011 μέχρι την κυρία Ζορμπά το 2019 και απάντηση ποτέ .Αποκορύφωμα η επίσκεψη της κυρίας Κονιόρδου στο σπήλαιο και η διαβεβαίωση της ότι σύντομα θα ανοίξει. Κι όμως δεν άνοιξε ποτέ.

Δε σταματήσαμε όμως εδώ .Ζητήσαμε ακόμη και τη διαχείριση και του σπηλαίου και του μουσείου σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας . Φυσικά με την εποπτεία του Υπουργείου .Έχουμε την επάρκεια τεχνογνωσίας και την οικονομική επάρκεια για να το κάνουμε .Και μπορούμε να τα καταφέρουμε , όπως καταφέραμε τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα στην ευρώπη , όπως αποπερατώσαμε τα μεγάλα έργα υποδομών στη Θεσσαλία .

.

Γιάννης Μπουτίνας

Εντεταλμενος Σύμβουλος Τουρισμού

Περιφέρειας Θεσσαλίας