Τοπικά

Τα ΕΛΤΑ κάνουν γραμματόσημο το 1ο βραβείο του 13ου Δ.Σ. Τρικάλων (Ριζαριού)

Γνωστά στα… πέρατα του κόσμου θα γίνουν τα Τρίκαλα καθώς τα ΕΛΤΑ επέλεξαν να κάνουν γραμματόσημο το 1ο βραβείο που απέσπασε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (στο Ριζαριό) σε διαγωνισμό της  UNESCO.

Ο διαγωνισμός είχε θέμα «Ανοίγοντας το νου και την καρδιά στους πρόσφυγες» και το σχολείο της πόλης μας διακρίθηκε μεταξύ 10.000 σχολείων από 180 χώρες!…

Οι μαθητές που ήταν ήδη ευαισθητοποιημένοι στο προσφυγικό ζήτημα ενθουσιάστηκαν με την ιδέα της έκφρασης μέσω της ζωγραφικής . Αποτύπωσαν λοιπόν τόσο τις άμεσες εμπειρίες τους από τους ανθρώπους που ζουν στο χώρο υποδοχής προσφύγων της πόλης μας αλλά και τις έμμεσες από τις ιστορίες που τους διηγήθηκαν οι δικοί τους παππούδες για το δρόμο της προσφυγιάς που βίωσαν. Το ίδιο το σχέδιο είναι ομαδικό έργο εννέα παιδιών που με την καθοδήγηση του καθηγητή των εικαστικών δημιούργησαν ένα πρωτότυπο storytelling που το ονόμασαν : «Αγκαλιά και φως… χαρά και ελπίδα». Κι όλα αυτά με την παρότρυνση και τη βοήθεια της δασκάλας Μάγδας Σπαθή και του καθηγητή εικαστικών Παναγιώτη Λιβανού.

Όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέων & Γονέων Αγ. Γεώργιος  Ριζαριού, ο οποίος πίστεψε και στήριξε την όλη προσπάθεια, Γιώργος Ζιώγας «μας δίνει χαρά και μας κάνει υπερήφανους το γεγονός ότι το σχολείο μας πλέον θα… ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου. Τα παιδιά έδωσαν όλη τους την αγάπη για τη δημιουργία του έργου που απέσπασε το βραβείο και μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι και τα ΕΛΤΑ έρχονται να το επικυρώσουν. Συνεχίζουμε  την προσπάθειά μας να κάνουμε το Ριζαριό μας καλύτερο. Αξίζει στους ανθρώπους που ζουν εδώ, αξίζει σε όλους μας».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης