Ροή Τοπικά

Τα Τρίκαλα τιμούν τον Άγιο Νικόλαο εκ Μετσόβου (video-φώτο)

Πανηγυρικά εορτάζεται και φέτος στα Τρίκαλα ο Άγιος Νικόλαος εκ Μετσόβου, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαΐου.

Το απόγευμα της Πέμπτης, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr,  έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ των Μετεώρων.

Τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Εδέσσης και Αλμωπίας Ιωήλ, συγχοροστατούντων του κυριάρχου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου, του Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου, του Επισκόπου Στρατονικείας (εκ Τρικάλων καταγομένου) Στεφάνου και τη συμμετοχή δεκάδων ιερέων της Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου στην Πράσινη Γωνιά. Της Αρτοκλασίας προηγήθηκε λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου επί  της οδού Καλαμπάκας.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε και φέτος προκειμένου να λάβει την ευλογία του Αγίου, ο οποίος  καταγόταν από το Μέτσοβο και νέος στην ηλικία ήρθε στα Τρίκαλα όπου εργάστηκε και μαρτύρησε από τους Τούρκους (στις 17 Μαΐου 1617) μη απαρνούμενος την πίστη του στον Χριστό. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο φιλακόλουθος και ευσεβής εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κυρίτσης, προσέφερε παραδοσιακή φιλοξενία για όλους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης