Το Ανακοινωθέν της Μητρόπολης Γερμανίας για το θάνατο του π. Ιωάννη Μανώλη

Επιστολή του Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνου αναγγέλλει την εκδημία του Τρικαλινού κληρικού.

Ο πατέρας Ιωάννης Μανώλης, γεννημένος το 1946 στη Μεγάρχη Τρικάλων, διακόνησε για πολλά χρόνια στη Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών (κυρίως στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης). Χειροτονήθηκε υπό του Μητροπολίτου πρώην Τρίκκης & Σταγών Αλεξίου διάκονος στις 17 Μαρτίου 1982 και πρεσβύτερος μια εβδομάδα αργότερα, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 25 Μαρτίου του ιδίου έτους. Το 1999 του απονεμήθηκε το οφφίκιο του Οικονόμου και αναχώρησε το 2005 για τη Γερμανία με την πολύτεκνη οικογένειά του.

Εκεί διετέλεσε αρχικά εφημέριος στην Ενορία Αγίου Πνεύματος Krefeld και μετά διορίστηκε πρώτος Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Duisburg.

«Υπήρξε άριστος λειτουργός και ήταν πρόθυμος στη διακονία» αναφέρει στην επιστολή αναγγελίας της εκδημίας του ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος «ακόμη και στις δύσκολες ώρες της δοκιμασίας της υγείας του. Εργάστηκε φιλότιμα και ευσυνείδητα, πάντοτε με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο και με ποιμαντική ευαισθησία».

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού πατρός Ιωάννη Μανώλη θα τελεστεί αύριο Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Duisburg, ενώ το σκήνωμά του θα μεταφερθεί με μέριμνα του γραφείου τελετών «Άρχων Μιχαήλ» στα Τρίκαλα και την Κυριακή στις 11.30 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης και ακολούθως θα γίνει η ταφή του, στα Τρίκαλα, όπως επιθυμούσε.

Αφήνει πίσω την πρεσβυτέρα του Ελένη, τα παιδιά τους Κατερίνα Μανώλη, Βασίλη-Κων/να Μανώλη, Νεκτάριο-Χριστίνα Μανώλη, Νικολέτα Μανώλη-Γεώργιο Πολίτη, εγγόνια και αδέλφια.