Τοπικά

“Το Πανεπιστημιακό της Λάρισας δεν είναι για τα πιράνχας”

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτει σταδιακά όλες τις νεοφιλελεύθερες δοξασίες της, που υπονομεύουν κάθε θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, κάθε δημόσιο αγαθό.  Ανακοινώνει τώρα το 2ο από τα 3 Νοσοκομεία που σκοπεύει να παραδώσει στα πιράνχας των κερδοσκοπικών συμφερόντων, τα οποία επιδιώκουν να « επενδύσουν» επιχειρηματικά στην υγεία : είναι το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το πρόσχημα που χρησιμοποιούν είναι : « Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα Υγείας. Στη πραγματικότητα θέλουν να εκχωρήσουν τα « φιλέτα» του ΠΠΓΝΛ – τον εργαστηριακό εξοπλισμό με σύγχρονα μηχανήματα βιοϊατρικής τεχνολογίας ( ακόμη και το PET – SCAN που θα δωρήσει το Ίδρυμα Νιάρχος ) – τα χειρουργεία – τους ασθενείς που θα « προθυμοποιούνται» να «εξυπηρετηθούν» από γιατρούς μη αποκλειστικής απασχόλησης – στα Διαγνωστικά Μεγαθήρια, σε Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, στους γιατρούς που δεν θέλουν να είναι δημόσιοι λειτουργοί του ΕΣΥ.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ κάνει κάθε τι που απαξιώνει και διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας. Έχει ακυρώσει τις 2500 θέσεις γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακού και διοικητικού προσωπικού που είχε προετοιμάσει για το 2019 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κωλυσιεργεί για τις 454 θέσεις γιατρών στα Κέντρα Υγείας, για τους επικουρικούς γιατρούς  και για την ολοκλήρωση της ενίσχυσης των Αυτόνομων ΤΕΠ με 520 θέσεις γιατρών, καθήλωσε στον προϋπολογισμό του 2020 τις δημόσιες δαπάνες υγείας.

Προειδοποιούμε το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση της ΝΔ ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής  κοινωνίας, οι δημόσιοι λειτουργοί της υγείας, τα κοινωνικά κινήματα, οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, θα υπερασπίσουν το ΕΣΥ και θα αντιμετωπίσουν μαχητικά τα επικίνδυνα σχέδιά τους.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και οι άλλες δημόσιες υγείας δεν είναι προς πώληση στα πιράνχας.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης