Ροή Τοπικά

Χειροτονήθηκε Ιερέας ο Τρικαλινός δημοσιογράφος Ευάγγελος Σαμαράς (video)

Το πρωί του Σαββάτου έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης ο πατέρας Ευάγγελος Σαμαράς, στην Ελασσόνα.

Μάχιμος δημοσιογράφος για πολλά χρόνια στα Τρίκαλα, με έντονη παρουσία στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης («Πρωινό Λόγο», TV 10, Λέσχη 97,6 κ.α.), ο πατέρας Ευάγγελος, ο οποίος προέρχεται από ιερατική οικογένεια (ο πατέρας του Γεώργιος Σαμαράς είναι εφημέριος του χωρίου του Κλεινοβού πλέον των 40 ετών, ενώ ο παππούς του Ευάγγελος Σαμαράς είχε διατελέσει Αριχερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών) ηγάπησε πολύ τον Χριστό και εισήλθε στη Χαρά Του προ ενάμισι έτους. Τότε χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του παλαιού συμφοιτητή του, Μητροπολίτη Χαρίτωνος.

Η Θεία Λειτουργία και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Τρικαλινού κληρικού,  τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου του και Πολιούχου της πόλεως του Ελασσόνος, όπου και διακονεί από το έτος 2018. Συμμετείχε πλειάδα Ιερέων, εκ των οποίων και οι εκ Τρικάλων π. Λάμπρος Κολώνας, Γεώργιος Γραδούλας, Βασίλειος Πανάγος και οι Αρχιμανδρίτες Παρθένιος και Ελισσαίος.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  μετά την είσοδο των Τιμίων Δώρων, κατά την κρατούσα εκκλησιαστική τάξη, οι Πρεσβύτεροι προσέφεραν προς τον Επίσκοπο, τον υποψήφιο προς Χειροτονία π. Ευάγγελο Σαμαρά, ο οποίος στο μεστό του λόγο αναφέρθηκε στα όσα έζησε κοντά στον κ. Χαρίτωνα τους τελευταίους 18 μήνες και έκανε ειδική αναφορά στον πατέρα του, π. Γεώργιο ο οποίος τον έκανε να αγαπήσει την Εκκλησία, τη μητέρα του Σοφία, τη σύζυγό του Γρηγορία και τα δυο τους παιδιά, τα αδέρφια του και όσους του στάθηκαν στο δρόμο της ζωής του. Δήλωσε δε ευγνώμων προς τον κ. Χαρίτωνα δίνοντας την υπόσχεση πως θα κάνει τα πάντα για να διακονήσει το λαό του Θεού, όπως ο ίδιος τον δίδαξε.

Ο κ. Χαρίτωνας τόνισε πως αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη μέρα της ζωής του πατρός Ευαγγέλου και τον προέτρεψε να συνεχίζει πλήρης Πνεύματος Αγίου να εκπληρώνει την ιερατική του διακονία εν ταπεινώσι και να εργάζεται αρμονικώς μετά του λαού προς δόξαν Θεού.

Ο πατέρας Ευάγγελος με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, δέχθηκε  τις ευχές του Χριστεπώνυμου πλήθους και τοποθετείται εφημέριος στο χωρίο Μέγα Ελευθεροχώρι, στα όρια των Νομών Λαρίσης και Τρικάλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης