Τοπικά

Χρηματικά βραβεία της “Αγίας Βαρβάρας” σε μαθητές με την στήριξη χορηγών της πόλης μας

Με σεβασμό στην παράδοση και στην αποστολή του το φιλανθρωπικό σωματείο της πόλης μας «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» έκοψε και φέτος την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των αρχών της πόλης μας.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Σταγιάδειο αίθουσα της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, συνοδεύτηκε από την απονομή δεκαεπτά χρηματικών βραβείων σε μαθητές λυκείων του νομού Τρικάλων οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η αξία των βραβείων ανέρχεται στα τριακόσια ευρώ το καθένα.

Δέκα από τα παραπάνω βραβεία χορήγησε η τοπική γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ ανταποκρινόμενη σε αίτημα του σωματείου, ενώ τα υπόλοιπα επτά το ίδρυμα Μακρή και η συμβολαιογράφος κυρία Μάνη.

Για την προσφορά της αδελφότητας στην Τρικαλινή κοινωνία μίλησε η αντιπρόεδρος Βάσω Χικάρου, αντικαθιστώντας την ασθενούσα πρόεδρο Παρασκευή Βοϊλα, ενώ την έννοια της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο ανέλυσε η φιλόλογος Αφροδίτη Μαργαρίτη.

Στην κοπή της πίτας, που ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης πατήρ Αλέξιος, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρικάλων Νίκος Γουγουλάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικολέτα Μπρουζούκη και η αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου. Την ΤΥΡΑΣ εκπροσώπησαν το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Δ. Σαράντης και ο υπεύθυνος Τύπου και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Κώστας Τόλης.

Μηνύματα απέστειλαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και ο βουλευτής Θανάσης Λιούτας.

 

Οι βραβευθέντες μαθητές είναι οι εξής:

Ραφαήλ Ιωάννου, Κωνσταντίνος Αποστόλου, Νιόβη – Αναστασία Ευσταθίου, Μάριος Δήμου, Αθανασία Γκαραγκάνη, Δημήτρης Βαρμπομπίτης, Νικολέτα Δράκου, Ευτυχία Καραθάνου, Φίλιππος Παππάς, Κωνσταντίνος Βλησσάρης, Ευαγγελία Μάμαλη, Αναστασία Σαμουρέλη, Δήμητρα Τσόγια, Νικολέτα Μπαλατσού, Αικατερίνη Ντάνα, Ηλίας Μιχαλόπουλος, Μαρία Στραγάλη.

 

Λίγα λόγια για το Σωματείο

Η «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» ιδρύθηκε πριν από αρκετές δεκαετίες από την φωτισμένη δασκάλα Ευανθία Παπακυριαζή η οποία αφιερώθηκε “ψυχή τε και σώματι” στο δημιούργημα της, δωρίζοντας μάλιστα στο σωματείο το γραφείο της, χώρος που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για τις ανάγκες του.

Η πλέον ιστορική φιλανθρωπική δράση της αδελφότητας ήταν η “ιματιοθήκη του παιδιού”, ντύνοντας στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια αναρίθμητα Τρικαλινά παιδιά με τα καινούργια ρούχα της “Αγίας Βαρβάρας”.

Μια άλλη ομάδα νέων ανθρώπων που αγκάλιασε “Η Αγία Βαρβάρα” ήταν τα παιδιά που έπασχαν από Μεσογειακή Αναιμία, καθώς και εκείνα που είχαν ανάγκη Λογοθεραπείας.

Σε άλλες περιπτώσεις το φιλανθρωπικό σωματείο πλήρωνε το φροντιστήριο σε παιδιά που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές στο παρελθόν δόθηκε οικονομική βοήθεια, με σημαντικά χρηματικά ποσά, σε Τρικαλινά παιδιά που έπρεπε να χειρουργηθούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο

 

Η «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» με έδρα την πόλη των Τρικάλων, διοικείται από δεκαπενταμελές Δ.Σ. το οποίο αναδείχτηκε μετά από εκλογές τον Νοέμβριο του 2019.

 

Η σύνθεσή του έχει ως εξής:

  1. Παρασκευή Βοϊλα του Αθανασίου ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  2. Λίτσα Κώτσιου του Βασιλείου ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  3.  Μαρούλα Χικάρου-Πάσχου του Στεργίου ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  4.  Ρένα Ψάλλα του  Στεφάνου ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  5.  Νίκη Τσαρουχά του Γεωργίου ΤΑΜΙΑΣ
  6.  Λόλα Κατσανούλη του Σωτηρίου ΜΕΛΟΣ
  7.  Λέλα Κούτσια του Δημητρίου ΜΕΛΟΣ
  8.  Βίκυ Χατζηγάκη του Νικολάου ΜΕΛΟΣ
  9.  Ρίτα Λώλη του Γεωργίου ΜΕΛΟΣ
  10.  Δήμητρα Τριζώνη του Δημητρίου ΜΕΛΟΣ
  11.  Κική Λεβέντη του Σπυρίδωνα ΜΕΛΟΣ
  12.  Βιβή Λώλη του Γεωργίου ΜΕΛΟΣ
  13.  Ρούλα Παππά-Σχορτσανίτη του Σωτηρίου ΜΕΛΟΣ
  14.  Ρορώ Νταμάτη του Αναστασίου ΜΕΛΟΣ
  15.  Ειρήνη Καλαμπαλίκη του Αποστόλου ΜΕΛΟΣ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης