Χριστός και… Τρικαλινοί, Σάμον έσωσαν!!!

Αν κατά τη παράδοση με Θεία παρέμβαση σώθηκε η Σάμος το 1824 από τους Οθωμανούς, τους σύγχρονους καιρούς «σώζεται»… γευστικά από οικογένεια Τρικαλινών.

Βασικά κατά το ήμισυ καθώς ο Κώστας Μουστάκας από το Κοτρώνι ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τη Σαμιώτισσα Μαρία, θυγατέρα του θρυλικού παπα Νικόλα, εφημερίου του χωρίου Παγώδνα της Σάμου.

Εκεί, σε μια ακροθαλασσιά που είχε στήσει το καλυβάκι του ο παπάς έστησαν το δικό τους μαγαζάκι, το Papa Beach, που με την πάροδο των ετών έγινε σημείο αναφορά του νησιού και η απόκρυμνη παραλία του με τα γαλαζοπράσινα νερά της πολυβραβευμένη και πολυφωτογραφημένη!

Συχνά δε φιλοξενούνται εκεί γνωστοί Τρικαλινοί, όπως η οικογένεια του πρώην αντιδημάρχου Πύλης Στέλιου Μπαλατσούκα, αυτές τις μέρες. Διακρίνονται από αριστερά οι Νίκος Μπαλατσούκας (κοινοτικός σύμβουλος Κοτρωνίου), ο ιδιοκτήτης Κώστας Μουστάκας με τη σύζυγό του Μαρία (… όποιος δεν έφαγε κεφτεδάκια απ’ τα χεράκια της χάνει!), ο πολυθρύλητος παπά Νικόλας (… όποιον ευλογεί γίνεται μα δήμαρχος, μα βουλευτής, μα υπουργός), ο Στέλιος Μπαλατσούκας και η σύζυγός του Φανή!… Σάμον έσωσαν…

Λέξεις κλειδιά

,