10΄ πιο κοντά η Θεσσαλονίκη στα Τρίκαλα

Με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του περιφερειακού Λάρισας, ο οποίος κουμπώνει με την ε.ο. Τρικάλων-Λάρισας.

Ήδη στην είσοδο της γειτονικής πόλης, στο ύψος του σούπερ μάρκετ Lidl κατασκευάζεται κυκλικός κόμβος ο οποίος θα εξυπηρετεί τους οδηγούς. Ειδικά για τους Τρικαλινούς με το νέο τμήματα του περιφερειακού, συντομεύει τουλάχιστον κατά 10΄ η διαδρομή προς Θεσσαλονίκη, καθώς θα παρακάμπτεται στο σύνολό της η Λάρισα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο δρόμος να παραδοθεί στη κυκλοφορία μέσα στην άνοιξη του 2019.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο «Παράκαμψη Λάρισας: Κατασκευή του οδικού τμήματος από Β’ γέφυρα Πηνειού (ΔΕΥΑΛ) έως τη Γεωργική Σχολή», προϋπολογισμού 11,68 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει:

(Α) Η κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 1,56km, με διαχωρισμένη κυκλοφορία και δύο (2) λωρίδες ανά κατεύθυνση.

(Β) Η διαμόρφωση κυκλικού κόμβου στην αφετηρία της αρτηρίας, που τοποθετείται στον υφιστάμενο κόμβο επί της οδού Ιωαννίνων.

(Γ) Η κατασκευή τρισκελούς σηματοδοτούμενου ισόπεδου κόμβου (1ος Ι.Κ.), στη Χ.Θ. 0+280, που μέσω της παράπλευρης οδού SR3 εξασφαλίζει τη σύνδεση με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Επιπλέον σε αυτή την οδό συνδέεται και η παράπλευρη οδός SR4 που εξυπηρετεί τις παρακείμενες εκτός σχεδίου ιδιοκτησίες.

(Δ) Η κατασκευή τρισκελούς σηματοδοτούμενου ισόπεδου κόμβου (Ι.Κ. ΔΕΥΑΛ), στη Χ.Θ. 1+345, με τον οποίο εξασφαλίζεται η σύνδεση με τη ΔΕΥΑΛ καθώς και η πρόσβαση σε χώρο στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της ΔΕΥΑΛ.