Αθλητισμός

Ανάβαση Τρικαλινών στο Μπορλέρο

Άγραφα. Η νοτιότερη απόληξη της Πίνδου που η ιδιαίτερη γεωμορφολογία της ευνόησε τη δημιουργία ανθρώπινων κοινοτήτων με ξεχωριστή φυσιογνωμία και ιστορία. Ένας τόπος εντυπωσιακός στην αγριάδα του από την οποία δεν έχασε τίποτα στο πέρασμα του χρόνου, αφού εδώ ο άνθρωπος νικήθηκε στην αναμέτρηση του με τη φύση. Περιοχή άγρια και απρόσιτη το χειμώνα, γαληνεύει κάπως στις αρχές του καλοκαιριού που στα μέρη αυτά ισοδυναμεί με άνοιξη.

Άγραφα. Τόπος ιδιαίτερα αγαπητός και οικείος (όσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη) στα μέλη του συλλόγου μας γεγονός που δηλώνει το πλήθος των αναβάσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας στις αμέτρητες κορυφές του.

Τα κεντρικά Άγραφα ήταν ο προορισμός μας και στόχος το Μπορλέρο (2016 μ.) Η επιβάλλεται με τον όγκο της πάνω από τα νερά της λίμνης του Μέγδοβα, νοτιότερα από το ψηλότερο Βουτσικάκι και πίσω από τις δασωμένες πλαγιές των Ανατολικών Αγράφων. Είναι ένας κώνος που έχει τη βάση  του πάνω στον μεγάλου υψομέτρου χωματόδρομο που καταλήγει στο οροπέδιο της Νιάλας και από εκεί διακλαδίζεται σε κάθε χωριό και οικισμό των Αγράφων περνώντας κάτω από κορυφές και πάνω από γκρεμούς. Μην δοκιμάσετε να τον διαβείτε εποχούμενοι παρά μόνο αν έχετε διάθεση για περιπέτεια. Αντίθετα, ενδείκνυται για πολυήμερες διασχίσεις που θα σας βάλουν για τα καλά στην καρδιά των Αγράφων. Πρόκειται για εμπειρία ζωής.

Σημείο εκκίνησης το διάσελο του Αγίου Νικολάου, στον δρόμο που ενώνει την περιοχή της λίμνης με Βραγγιανά και Τροβάτο – άλλη μια πανέμορφη στράτα για κάθε λάτρη του ορεινού τοπίου. Από εδώ ακολουθούμε τον χωματόδρομο που σε μια περίπου ώρα θα μας φέρει στη βάση του Μπορλέρου. Από εκεί μετά από μια απότομη ανάβαση καταλήγουμε στο τριγωνομετρικό της κορυφής. Από εδώ, μέσα από τα σύννεφα σιγά- σιγά προβάλλουν όλες οι γύρω κορυφές των Αγράφων.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Για την Κυριακή 17/11 έχουμε προγραμματίσει μια διάσχιση στα Άγραφα ξεκινώντας από τον αυχένα του Τυμπάνου και καταλήγοντας στο χωριό Αργιθέα μέσω των κορυφών Μασούρι και Φούρκα.. Επειδή τα γραφεία μας προς το παρόν είναι κλειστά λόγω εργασιών, πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας www.trikalasport.gr και στη σελίδα μας στο facebook ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης