Αθλητισμός

Ανοίγουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρικκαίων

Με άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Τρικκαίων σηματοδοτείται η επιστροφή στην αθλητική κανονικότητα και δραστηριότητα. Η Γ Φάση των μέτρων για τον αθλητισμό, όπως προβλέπουν το Υφυπουργείο Αθλητισμού και οι αναλυτικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, σημαίνει:

  • Από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου 2020, η αθλητική δραστηριότητα θα διεξάγεται χωρίς κανέναν ηλικιακό περιορισμό
  • Διεξάγονται ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις για αθλητές/τριες και για αθλούμενους/ες
  • Υφίστανται όροι και περιορισμοί για τη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων
  • Από το Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 επιτρέπεται η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, χωρίς όμως την παρουσία θεατών
  • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη πιστοποιητικού από γιατρό, δηλαδή ο προαγωνιστικός ιατρικός έλεγχος

Ετσι, ανοίγουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρικκαίων για όλους και όλες. Μοναδική διαφοροποίηση το Δημοτικό Κολυμβητήριο, που θα ανοίξει για αθλούμενους/ες στις 15 Ιουνίου. Μέχρι τότε, θα χρησιμοποιείται μόνο από αθλητές/τριες.

Επίσης:

  1. Οι αθλητές όλων των προ- ολυμπιακών και των εθνικών ομάδων κάνουν χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.
  2. Σε κάθε εγκατάσταση υπάρχει μία είσοδος και έξοδος, όπου καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.
  3. Για τα παιδιά κάτω των 13 ετών, που ξεκινούν άθληση στη Γ’ φάση από 01/06/2020, συστήνεται να ξεκινήσουν με ατομικές προπονήσεις για την πρώτη εβδομάδα, χωρίς επαφές και ομαδικό παιχνίδι.
  4. Το πρώτο διάστημα συνιστάται οι προπονήσεις να διαρκούν περίπου μία ώρα. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των εισερχόμενων και των εξερχόμενων αθλητών στην αθλητική εγκατάσταση κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει ένα κενό περίπου 20΄ μεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ. Προτείνεται  ο προγραμματισμός των προπονήσεων να γίνεται έτσι ώστε σε κάθε μία ώρα προπόνησης να αναλογούν 75΄-90΄ λεπτά χρήσης της εγκατάστασης.
  5. Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων υπό περιορισμούς

Προ-αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος
1. Αθλητές/τριες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες είναι εγγεγραμμένοι/ες σε σωματεία και έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, συμπληρώνουν το ιατρικό ιστορικό και προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.
Το έντυπο του ιατρικού ιστορικού μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
Το έντυπο της ιατρικής βεβαίωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ στον σύνδεσμο
Για αθλούμενους/ες κάτω των 13 ετών χωρίς δελτίο αθλητικής ιδιότητας, δεν απαιτείται η συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού και η προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση με την εγγραφή από τον συνοδό των στοιχείων του αθλούμενου στον Κατάλογο Εισερχομένων-Εξερχομένων που διατηρεί η εγκατάσταση, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που αθλούμενος/η έχει νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19 και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά θα πρέπει να εξετάζεται από καρδιολόγο, καθώς ο ιός δύναται να προκαλέσει καρδιακές βλάβες.
Κατά τα λοιπά και για τους αθλητές/τριες και αθλούμενους/ες άνω των 13 ετών ισχύουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα στις οδηγίες ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους, ΕΔΩ
Μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση (ανώτατο όριο)

  • Δημοτικό Στάδιο: 150 άτομα
  • Γήπεδα ποδοσφαίρου
    11Χ11: 80 άτομα
    7Χ7: 40 άτομα
    5Χ5: 25 άτομα
  • Ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ
    25 άτομα ανώτατο όριο
  • Λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις:
    1 άτομο ανά 15 τ.μ. για τα πρώτα 600 τ.μ.
    1 άτομο ανά 25 τ.μ. για άνω των 600 τ.μ.
  • Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια
    1 άτομο ανά 20 τ.μ. για τα πρώτα 400 τ.μ.
    1 άτομο ανά 30 τ.μ. για άνω των 400 τ.μ.
  • Δημοτικό Κολυμβητήριο:
    Εως 3 άτομα ανά διαδρομή ή 18 άτομα συνολικά

Η χρήση μπάλας και οργάνων επιτρέπεται με βάση τις ειδικότερες οδηγίες απολύμανσης και προστασίας.

Ολες οι σχετικές οδηγίες ασφαλούς άσκησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ΕΔΩ

Για τυχόν ερωτήσεις και πληροφορίες υπάρχει ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: covid19@gga.gov.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης