Αθλητισμός

Λάρισα-Ολυμπιακός 0-3

Με τον Οσκαρ Γκαρσία στην κερκίδα και τον Κέβιν Μιραλάς στο αεροπλάνο ο Ολυμπιακός είχε αρκετούς λόγους για να… αποσυντονιστεί από το ματς στην Λάρισα. Κι όμως. Στο τέλος της βραδιάς οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την έβδομη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας κι έδωσαν έναν ακόμη λόγο στους φίλους της ομάδας να χαρούν και την… άφιξη του Μιραλάς.

Με κορυφαίο τον Μάρκο Μάριν (γκολ στο 54′) και σε καλή μέρα τους Ταχτσίδη, Καρίμ (γκολ στο 68′), Φορτούνη (δύο ασίστ) ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ στην Λάρισα και μπαίνει από την Δευτέρα στην εποχή του Οσκαρ Γκαρσία. Οσο για τους γηπεδούχους; Δεν στάθηκαν τυχεροί στην φάση του 25′ (ο Προτό πρόλαβε την μπάλα πάνωστη γραμμή) και μετά το γκολ δεν μπόρεσαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

ΚΑΚΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ Η ΑΕΛ Ηταν λογικό. Κυρίως ο Ολυμπιακός μας έχει συνηθίσει σε κακές εμφανίσεις μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Και παρά το γεγονός ότι δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στην 11αδα (4-2-3-1) εντούτοις οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν ένα ημίχρονο να περάσει έτσι. Ομάρ, Ενγκελς, Σισέ και Κούτρης έπαιξαν μπροστά από το Προτό, ο Ταχτσίδης έμεινε δίπλα στον Ρομαό και οι Πάρντο, Φορτούνης, Μαρίν πλαισίωσαν τον Ανσαριφάρντ στην επίθεση.

Οπως δεν άλλαξαν και πολλά στην ΑΕΛ με τους Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Κριζμάν και Ναζλίδη να αποτελούν την μεσοεπιθετική 4αδα στο 4-2-3-1 του Φυντάνη.

Στο κακό πρώτο ημίχρονο λοιπόν η ΑΕΛ είχε την μεγαλύτερη φάση (;) του αγώνα. Στο 25′ ο Ναζλίδης πέρασε την κάθετη πάσα, Κούτρης και Ντέλετιτς δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή με αποτέλεσμα ο Προτό να μπερδευτεί ν’ ακουμπήσει την μπάλα κι αυτή να πάρει πορεία προς τα δίχτυα. Ο Βέλγος όμως σηκώθηκε έτρεξε και την έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Ο Ολυμπιακός απείλησε μόνο μ’ ένα σουτ του Σισέ στην αρχή του αγώνα και με μια προσπάθεια του Καρίμ στο 25′ που την έκοψε ο Ρέντζας.

ΜΕ ΔΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Εβγαλε περισσότερη όρεξη στο μεσοεπιθετικό κομμάτι κι αυτό φάνηκε από νωρίς. Η διορατικότητα του Ταχτσίδη στο 54′ να εκτελέσει γρήγορα το φάουλ και να βρει στον κενό χώρο τον Μάριν ήταν αρκετή για να δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός εκτέλεσε άψογα την ευκαιρία που του δόθηκε και οι «ερυθρόλευκοι» δεν κοίταξαν ξανά πίσω.

Η ΑΕΛ βγήκε στην επίθεση χωρίς μεγάλη ευκολία στο να δημιουργήσει (ένα σουτ του Ντέλετιτς μόνο στο 61′ ξεχώρισε που πέρασε άουτ) κι αυτό έδωσε χώρους στον Ολυμπιακό. Στο 68′ οι «ερυθρόλευκοι» τους εκμεταλλεύτηκαν άψογα. Ρομαό, Μάριν, Φορτούνης και Καρίμ κάλυψαν όλο το γήπεδο με τρεις πάσες και μία εκτέλεση του Ιρανού για να γίνει το 0-2.

Εκεί το τρίποντο είχε βρει κάτοχο και ουσιαστικά το γκολ του Τζούρτζεβιτς (ξανά από ασίστ Φορτούνη) ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για την 7η σερί νίκη του Ολυμπιακού.

Μvp: Μάρκο Μάριν. Πετυχαίνει το γκολ που ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη και ουσιαστικά είναι αυτός που ξεκινάει και το δεύτερο γκολ με την 40αρα μπαλιά στον Φορτούνη (κι από εκεί στον Ανσαριφάρντ).
Αδύναμος κρίκος: Μλάντεν Μπόζοβιτς. Το πρώτο γκολ του Μάριν το δέχεται από την κλειστή του γωνία μιας και αποφασίζει να καλύψει την ανοιχτή και στο δεύτερο είναι άτυχος μιας και περνάει η μπάλα κάτω από τα πόδια του.
Στο ύψος του: Κώστας Φορτούνης. Τελείωσε το ματς με δύο ασίστ. Τι άλλο να κάνει δηλαδή; Δίνει γκολ στον Ανσαριφάρντ στο 68′ και γκολ στον Τζούρτζεβιτς στο 89′.
Η γκάφα: Η φάση στο 25′. Ο Ναζλίδης βγάζει την κάθετη πάσα, περνάει από τον Κούτρη, ο Ντέλετιτς πάει στην μπάλα δεν την βρίσκει, ο Προτό που έχει βγει την ακουμπάει κι αυτή παίρνει πορεία προς τα δίχτυα. Τελικά ο Βέλγος έσωσε το γκολ πάνω στη γραμμή.
Το στραγάλι: Στο τέλος του ματς η διαιτησία του Διαμαντόπουλου πέρασε απαρατήρητη. Δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα και αν μπορεί κάποιος να έχει παραπόνα είναι για τον πειθαρχικό του έλεγχο.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το σερί του (7η νίκη στη σειρά) και διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο δύσκολο ματς της Λάρισας κόντρα στην ΑΕΛ και στην αλλα΄γη του προπονητή οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη. Η ΑΕΛ από την μεριά της δεν μπόρεσε ν’ ανοίξει το σκορ στη φάση του 25′ δεν ισοφάρισε στο 61′ στο σουτ του Ντέλετιτς και δεν άντεξε στην συνέχεια.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Ουάλας, Λαγός (81′ Λεοζίνιο), Μασούρας (66′ Περόνε), Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (64′ Μιλοσάβλιεβιτς), Κριζμάν
Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ενγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (61′ Σεμπά), Φορτούνης (90′ Ζίλε), Μάριν, Ανσαριφάρντ (78′ Τζούρτζεβιτς).
Πηγή:www.gazzetta.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης