Αθλητισμός Ροή

Με ρεκόρ συμμετοχών ο ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα

Ο 12ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος, είναι προ των πυλών. Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, η διοργάνωση που αγαπήθηκε και αυξήθηκε, που κάθε χρόνο ξεπερνά τον εαυτό της και δίνει το στίγμα για την αγωνιστική χρονιά και για κάθε ερασιτέχνη δρομέα, είναι ένα βήμα πριν την έναρξη.

Οι αριθμοί είναι σαφείς:

1600 συμμετοχές
21,1 χλμ. αγώνας Καλαμπάκα – Τρίκαλα
5 χλμ. αγώνας εντός Τρικάλων
1000 μ. αγώνας σε Τρίκαλα (παιδικός)
1000 μ. αγώνας σε Καλαμπάκα (παιδικός)
5.000 μ. για τους Lifewalkers που στηρίζουν ΑΜΕΑ

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπεύθυνοι συνδιοργανωτές (στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019), αποτύπωσε τη συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία των «5 σε 1» αγώνων που κοσμούν τα Τρίκαλα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων κ. Β. Διβάνης, εξάλλου, αναφέρθηκε στη μέγιστη απήχηση σε αθλητές και αγωνιζόμενους από όλη τη χώρα, επιφυλασσόμενος για ένα ακόμη ρεκόρ, αυτό στις συμμετοχές γυναικών. Εδωσε έμφαση στα ληφθέντα μέτρα για τους αγωνιζόμενους, στα επίπεδα της ασφάλειας και της φύλαξης, αναλύοντας ειδικά σημεία της διοργάνωσης και τη βοήθεια των φορέων.
Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε την αναγκαιότητα ου προκύπτει για συνεργασία, όπως αυτή αποτυπώνεται και από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Τόνισε την υποχρέωση του Δήμου Τρικκαίων να στηρίζει και να βοηθά μια προσπάθεια, που έχει ήδη κατοχυρωθεί και είναι φορέας αύξησης της επισκεψιμότητας στην πόλη των Τρικάλων, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι το «κάθε χρόνο και ψηλότερα».
Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντ. Μπάρδας, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, τόνισε τη σημασία των πρεσβευτών, στους οποίους αναδεικνύονται οι επισκέπτες και οι συνοδοί τους για τον νομό Τρικάλων. Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ράντος, ευχαρίστησε τους εμπνευστές της ιδέας, επισημαίνοντας τα θετικά της διοργάνωσης.
Σημειώνεται, επίσης, η μεγάλη σημασία και προσφορά των εθελοντών και της ΣΜΥ, σε πλήθος τομέων, από την προετοιμασία εξοπλισμού των δρομέων και υλικού της διοργάνωσης, μέχρι τους σταθμούς τροφοδοσίας και τη φροντίδα για τους αγώνες ων λιγότερων χιλιομέτρων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης