Αθλητισμός

Νέες επιτυχίες για τους αθλητές του Π.Σ. Τρικάλων στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Μετά από τις εξαιρετικές επιδόσεις που είχαν στην ορεινή ποδηλασία, οι νεαροί ποδηλάτες του Π.Σ. Τρικάλων τα πάνε εξαιρετικά και στην ποδηλασία δρόμου.

Συγκεκριμένα το περασμένο Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουλίου,  η ΤΕΚΕ σε συνεργασία με τον ΠΟ ΒΟΛΟΥ διοργάνωσαν το πρωτάθλημα κεντρικής Ελλάδος ποδηλασίας δρόμου, για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες. Το Σάββατο 18/7/20 στην περιοχή Κανάλια Βόλου διοργανώθηκε ο αγώνας ατομικής Χρονομέτρησης και την Κυριακή 19/7/20  στο Περίβλεπτο Μαγνησίας  ο αγώνας αντοχής.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων συμμετείχε με 10 άτομα από την ποδηλατική ακαδημία που αγωνίστηκαν με πάθος διεκδικώντας νίκες και αποκομίζοντας αγωνιστικές εμπειρίες.

Το Σάββατο στην  ατομική χρονομέτρη είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Στην κατηγορία πανκορασίδων η Εύα Ντάκου 2η .

Στην κατηγορία παμπαίδων ο Δαμιανός Μάντζιος 2ος με πολύ καλή επίδοση και ο Κων/νος Ζιντζόβας 7ος

Στην κατηγορία παίδων  ο Περικλής Λαγός που αν και έτρεχε με μηχανική βλάβη στο ποδήλατό του τερμάτισε 2ος  χάνοντας την νίκη για μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα. Ο Δημήτρης Σιδέρης  έκανε δυνατή προσπάθεια και τερμάτισε 7ος   ο Τσατσαρώνης 9ος και ο Ποτήρης 11ος

Στην κατηγορία εφήβων ο Κώστας Κουτσιβέτας έλαβε την 7η θέση.

Στην κατηγορία Μάστερς γυναικών η Ματίνα Γιακέττα ήταν 2η .

Την Κυριακή στον αγώνα αντοχής οι ποδηλάτες είχαν να αντιμετωπίσουν μια διαδρομή αρκετά δύσκολη με συνεχόμενες ανηφόρες και κατηφόρες.

Στην κατηγορία παμπαίδων (αγώνας 20km) ο Δαμιανός Μάντζιος τερμάτισε 4ος και ο Κων/νος Ζιντζόβας 7ος  .

Στην κατηγορία παίδων (αγώνας 60km) ο πρωταθλητής Ελλάδας στο ΜΤΒ Τσατσαρώνης Κων/νος κέρδισε τον αγώνα με διαφορά μεγαλύτερη των πέντε λεπτών, μετά από άψογη συνεργασία με την ομάδα. Ο Περικλής Λαγός ήταν ο βασικός παράγοντας αυτής της νίκης, ο οποίος τερμάτισε 4ος , λίγο ποιο πίσω στην 8η  & 9η θέση τερμάτισαν οι Ποτήρης Νικόλαος και Σιδέρης Δημήτριος αντίστοιχα  δείχνοντας ετοιμότητα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το επόμενο τριήμερο  στην Ρόδο. Συμμετοχή στον αγώνα είχε και ο Μπαλός Κων/νος.

Στην κατηγορία εφήβων (αγώνας 75km) ο Κώστας Κουτσιβέτας εγκατέλειψε στα μέσα του αγώνα μετά από μηχανική βλάβη. Συμμετοχή είχαμε και στην κατηγορία Μάστερς Γυναικών με την Ματίνα Γιακέττα η οποία δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα.

Στην κατηγορία Ανδρών elite νικητής αναδείχτηκε ο Τρικαλινός ποδηλάτης Ζήσης Σούλιος, ο οποίος  αγωνίζεται με τα χρώματα του Π.Ο.ΒΟΛΟΥ.

Επόμενος αγώνας που θα συμμετέχει η ομάδα μας   είναι το Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα Δρόμου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα  24, 25 και 26 Ιουλίου στην Ρόδο.  Καλή επιτυχία στους αθλητές μας!

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της ομάδας για την στήριξη τους:

ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας),  PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ),  3G (ψηφιακές εκτυπώσεις),  ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

Ευχαριστούμε επίσης  τους γονείς των αθλητών που βοηθάνε τα παιδιά τους να προχωρήσουν σε αυτό το δύσκολο, επίπονο, αλλά και μαγευτικό άθλημα που επέλεξαν.

Η ποδηλατική ακαδημία  της ομάδας θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τέλους Ιουλίου και στην συνέχεια θα κλείσει για διακοπές μέχρι τον δεκαπενταύγουστο. Η ακαδημία λειτουργεί με περίπου 35 – 40 παιδιά. Χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα,  ανάλογα την ηλικία και την ποδηλατική εμπειρία και στοχεύει στην άθληση, στην βελτίωση της ικανότητας οδήγησης και την εκμάθηση οδιγικής  συμπεριφοράς.

Με το ποδήλατο αθλείσαι, μαθαίνεις οδήγηση, ζεις στην φύση, χαίρεσαι την ζωή!!!

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/

Email: podilasiatrikalon@yahoo.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης