Αθλητισμός

Νέο ταρτάν στο Στάδιο των Τρικάλων

?

Ετοιμο και για υψηλού επιπέδου διοργανώσεις θα είναι πλέον το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, μετά τον νέο τάπητα (ταρτάν) π[ου θα κατασκευαστεί. Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 υπογράφτηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η προγραμματική σύμβαση ύψους 330.000€ ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Τρικκαίων, για την επισκευή του υφιστάμενου συνθετικού τάπητα στο δημοτικό στάδιο Τρικάλων. Ένα αίτημα που είχε τεθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη ήδη από το φθινόπωρο του 2017, όταν είχε επισκεφθεί τα Τρίκαλα. Ο Δήμος Τρικκαίων είχε ξεκινήσει από το 2015 τη σχετική προεργασία, προκειμένου να είναι έτοιμος ο σχετικός φάκελος και να μπορεί να ενταχθεί προς χρηματοδότηση. Αυτό έγινε τον περασμένο Νοέμβριο (του 2018) και πλέον, με την υπογραφή της σχετικής σύμβαση, ο νέος τάπητας θα ξεκινήσει να τοποθετείται. Τη σύμβαση συνυπέγραψαν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο κ. Βασιλειάδης, ενώ παρέστησαν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, κ.κ. Δριτσέλη, Παπαδόπουλος, Σιμορέλης. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αθλητικής υποδομής, κόστους 330.000 ευρώ, το οποίο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων άθλησης και συνολικά της ποιότητας ζωής των πολιτών των Τρικάλων». Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση με το έργο αυτό, με το έργο της ανάπλασης του πάρκου του Αγίου – Γεωργίου, με την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, αλλά και με άλλα έργα για το Νομό, όπως η επισκευή του γηπέδου του Καστρακίου στην Καλαμπάκα, στήριξε έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού. Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να μάχεται για ανοιχτές δομές άθλησης και για χώρους αναψυχής κι αθλητισμού για όλους».
Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να εργάζεται για τις αθλητικές υποδομές στην πόλη και τα χωριά, με πλήθος παρεμβάσεων σε γήπεδα, βοηθητικές εγκαταστάσεις, στο κολυμβητήριο, στο στάδιο με πλήθος υποδομών, στο βοηθητικό γήπεδο, στα δύο κλειστά γυμναστήρια, στο πάρκο Αη Γιώργη, στο νέο πάρκο Σωτήρας. Και τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να μπορεί ο κάθε τρικαλινός να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές.
Σημειώνεται ότι στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων διεξάγονταν αγώνες μεγάλης εμβέλειας και σημασίας, αλλά τα προβλήματα στον τάπητα και δη στον τελευταίο διάδρομο, δεν επέτρεπαν τη συνέχιση της ανάληψης μεγάλων διοργανώσεων. Πλέον, με δεδομένο και τον νυχτερινό φωτισμό που τοποθέτησε ο Δήμος, τις συνεχείς παρεμβάσεις και τον τάπητα, εκτός της στήριξης σε κάθε αθλητή και αθλήτρια των Σωματείων των Τρικάλων, ενισχύεται η δυνατότητα ανάληψης μεγάλων διοργανώσεων στον στίβο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης