Αθλητισμός

Ολυμπιακός: «Καθάρισε» την Μπασακσεχίρ – Η Κράσνονταρ το τελευταίο εμπόδιο

Δύο 90λεπτα πριν τους ομίλους του Champions League βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός μετά τη δεύτερη νίκη του με 2-0 επί της Μπασακσεχίρ και την προκρισή του στα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Επόμενο εμπόδιο για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς η ρωσική Κράσνονταρ του Μάρκους Μπεργκ με τους ερυθρόλευκους να υποδέχονται τους Ρώσους την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στο Φάληρο, με τη ρεβάνς στη Ρωσία να είναι προγραμματισμένη για τις 27 του μήνα.

Το βράδυ της Τρίτης ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο «καθάρισε» την Μπασακσεχίρ με δύο γκολ.

Ο Σεμέδο με προβολή 58’, ο Βαλμπουενά με πέναλτι (που κέρδισε ο Ραντζέλοβιτς) στο 78’ και ο Σα με τις αποκρούσεις του στο πρώτο μέρος ήταν και πάλι κορυφαίοι για τους Πειραιώτες και υπέγραψαν τη νίκη της ομάδας τους.

Δοκάρι είχε ο Γκιγέρμε στο 4’, ενώ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με Βίστσα, Κριβέλι και Ρομπίνιο οι Τούρκοι στο πρώτο μέρος, στο οποίο ήταν συνολικά ανώτεροι.

Μαρτίνς: «Είμαστε δίκαιοι νικητές, κάναμε έξυπνο παιχνίδι»

Ο Πέδρο Μαρτίνς επεσήμανε ότι δίκαια πήρε την πρόκριση επί της Μπασακσεχίρ ο Ολυμπιακός και ότι τέτοιες αναμετρήσεις δίνουν χαρακτήρα στην ομάδα του.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τα στοιχεία που έδωσαν την πρόκριση στον Ολυμπιακό: «Μπορούμε να πούμε ότι ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες μας συνολικά. Ωστόσο, ήμασταν ξεκάθαρα οι δίκαιοι νικητές των δύο αγώνων. Κάναμε έξυπνο παιχνίδι σήμερα. Ήταν δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε καλό αντίπαλο. Διαχειριστήκαμε καλά τις διάφορες στιγμές, όπως όταν είχε τις ευκαιρίες ο αντίπαλος. Οπότε, ήρθε δίκαια υπέρ μας η πρόκριση».

-τις ομοιότητες (αρχική ενδεκάδα, χρονικό σημείο των τερμάτων και ίδιες αλλαγές) στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και το αν αποδεικνύει ότι είναι καλοδουλεμένος ο Ολυμπιακός: «Πραγματικά αυτά τα παιχνίδια, μπορούμε να τα θεωρήσουμε τελικούς και τα παίζουμε για να τα πάρουμε και όχι απλά για να τα παίξουμε. Ίσως να είναι συμπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της σεζόν θα δούμε πολλές αλλαγές προσώπων, αλλά και στα σχέδια μας. Αυτός πιστεύουμε ότι τώρα είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ομάδες, οι οποίες είναι πολύ καλές. Το σημαντικό για σήμερα ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά, έχοντας και την ώθηση του κόσμου, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο τέταρτο, μας βοηθάει και είμαστε ικανοποιημένοι που το πετυχαίνουμε σε συνεχόμενα παιχνίδι».

-τη διαφορά στο μπάτζετ και το πού οφείλεται η νίκη κόντρα σε ομάδα με διπλάσιο μπάτζετ, αλλά και το αν θα είχε αλλάξει η μοίρα του αγώνα αν έβαζε το γκολ ο Ρομπίνιο: «Είναι στιγμές στο ποδόσφαιρο που επηρεάζουν τον αγώνα, αλλά δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, η πιο μεγάλη και καλή στην Ελλάδα. Έχουμε όνειρα, είμαστε μεγάλος σύλλογος που θέλει να γράψει ισοτρία. Προσπαθούμε πολύ, έχει προηγηθεί δουλειά και θέλουμε πολύ να πετύχουμε. Δίνουνε τα πάντα οι παίκτες και είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα. Ο Ολυμπιακός αξίζει να είναι στους ομίλους. Ο αντίπαλος είναι δυνατή ομάδα, αλλά εμείς εκμεταλλευτήκαμε τις στιγμές στον αγώνα. Έχει μεγάλο μπάτζετ η Μπασακσεχίρ, αλλά δεν κερδίζει πάντα το μπάτζετ στο ποδόσφαιρο».

-το πώς προετοίμασε τον Ολυμπιακό: «Είμαστε σε φάση όπου παίζουμε κόντρα σε πολύ καλές ομάδες. Η ομάδα είναι καλά ψυχικά και σωματικά και τα πράγματα πηγαίνουν στον αυτόματο πιλότο. Είδατε τι έγινε στο ματς της Πόρτο. Είναι η απόδειξη του ότι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Θέλουμε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, αλλά και έτοιμοι πνευματικά. Ίσως να μην είχαμε την απόδοση που θέλαμε επιθετικά, αλλά πετύχαμε τον στόχο μας. Καταφέραμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Στο τέλος αγκάλιασα τους παίκτες μου επειδή το αξίζανε».

-το αν αποκτάει μέταλλο και χαρακτήρα ο Ολυμπιακός: «Πραγματικά αυτά τα παιχνίδια χαρίζουν το μέταλλο στις ομάδες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε πέρυσι. Οι παίκτες έχουν αφοσμοιώσει αυτά που θέλουμε. Κάνουμε πράξη αυτά που δουλέψαμε πέρυσι. Όλοι μαζί, πρόεδρος, προπονητές, παίκτες και τμήμα σκάουτινγκ, δουλεύουμε από πέρυσι, είμαστε ομάδα με τον ίδιο προπονητή από πέρυσι και βγαίνουν τα αποτελέσματα».

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο Ολυμπιακός στα δύσκολα τα πάει καλά

«Ο Ολυμπιακός επικράτησε ενός πολύ δύσκολου αντιπάλου· ο Ολυμπιακός στα δύσκολα τα πάει καλά και στο μέλλον θα τα πάει ακόμη καλύτερα» τόνισε ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την πρόκριση επί της Μπασακσεχίρ στο «φλεγόμενο» Καραϊσκάκης.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε:

«Σήμερα για μας, όπως είχα πει και μετά το τέλος του πρώτου αγώνα, ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, με μια ομάδα που είχε στη διάθεσή της πάρα πολλούς καλούς και ακριβούς παίκτες, οι οποίοι μας δυσκόλεψαν. Πιστεύω, όμως, πως όλος ο κόσμος το ευχαριστήθηκε, ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, πάνω-κάτω με πολλές φάσεις. Η ομάδα μας έπαιξε καλά και κατορθώσαμε να προκριθούμε. Περιμένουμε τον αντίπαλό μας από το ζευγάρι Πόρτο-Κράσνονταρ. Και οι δύο είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ όμως, το έχω πει επανειλημμένως, στα δύσκολα πάει καλά. Είμαστε ευχαριστημένοι με την ομάδα μέχρι σήμερα και πιστεύουμε θα πάμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον.

Επειδή είμαι ιδιαίτερα φορτισμένος, γιατί έχασα έναν πολύ καλό μου φίλο, θέλω να αφιερώσω αυτή την πρόκριση και τη νίκη μας, σε ένα φίλο μου που χάθηκε πρόωρα, τον Γιώργο Μαυροσκότη. Αν και Παναθηναϊκός, του άρεσε να κερδίζουμε ιδιαίτερα στα ευρωπαϊκά ματς, λόγω του ότι είμαι εγώ στην ομάδα».

Περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Ολυμπιακού

Κερδισμένος και οικονομικά βγήκε ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση εις βάρος της Μπασακσεχίρ, στα playoffs του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους το εμπόδιο της Κράσνονταρ για τη συμμετοχή τους στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο αποκλείοντας τους δευτεραθλητές Τουρκίας, θα βάλουν στα ταμεία τους 5 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό προστίθενται και τα «κλειδωμένα» 8 εκατ. ευρώ, καθώς οι Πειραιώτες ήδη έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League (στο κακό σενάριο αποκλεισμού από τους Ρώσους).

Από ‘κει και πέρα, εάν η ομάδα του Πειραιά καταφέρει και ξεπεράσει τον… σκόπελο της Κράσνονταρ και πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League, τότε τα έσοδά της θα… εκτοξευθούν, αφού με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, τότε ως μοναδικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας που θα κουνήσουν… σεντόνι, θα πάρουν όλο το market pool.

protothema.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης