Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)

Επιστροφή στην κανονικότητα, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται και πάλι εκεί που του αξίζει. Στην κορυφή της βαθμολογίας και τον ΠΑΟΚ να βλέπει την πλάτη του. Οι Ερυθρόλευκοι με κανονιά του Ελ Αραμπί επικράτησαν του Παναθηναϊκού στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-0, για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και επέστρεψαν στην κορυφή.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, παρά τα διαιτητικά όργια που έχουν γίνει στο φετινό πρωτάθλημα και τα μεγάλα εγκλήματα της… εξυγίανσης, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού έφτασαν τους 41 βαθμούς και πλέον απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής, βρισκόμενοι στο +1 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Νίκησε τον καρκίνο και τώρα γυρίζει την Ευρώπη με τα πόδια
Οι Πειραιώτες, παρά την εξοργιστική διαιτησία του Γκεστράνιους και το διπλό έγκλημα με τον Ματιέ Βαλμπουενά, υπέταξαν το Τριφύλλι στο Καραϊσκάκη και έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν τους σταματάει κανείς και τίποτα.

Μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο 2020 και πλέον κοιτάζουν το μεσοβδόμαδο παιχνίδι με την Καλαμάτα (8/1) για το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ την άλλη Κυριακή παίζουν στην Λαμία με την τοπική ομάδα, για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Μπα δίπλα στον Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, με τον Πορτογάλο τεχνικό να δίνει επίσης φανέλα βασικού σε Βαλμπουενά και Ποντένσε.

Συγκεκριμένα, ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Ποντένσε, Μασούρα και Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, ο Δώνης πήγε στο κλασσικό και αγαπημένο του στα μεγάλα παιχνίδια 4-2-3-1.Στην εστία ήταν ο Διούδης, με τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ινσούα στην άμυνα. Οι  Κουρμπέλης και Δώνης ήταν το δίδυμο των χαφ, με τον Ζαχίντ σε ρόλο επιτελικού. Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής ξεκίνησαν οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης, με τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

«Παγωμένο» το Καραϊσκάκη

Η «παγωμένη» ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο όπως ήταν λογικό επηρέασε τους γηπεδούχους, με τον Παναθηναϊκό να περνάει χωρίς ιδιαίτερη πίεση τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 9’ ο Ζαχίντ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Σα άπλωσε το χέρι, απέκρουσε και ο Καμαρά έδιωξε ακόμα πιο μακριά. Στο 16’ ο Ομάρ μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού από δεξιά, έκανε το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας του Τριφυλλιού, ο Πούγγουρας όμως την τελευταία στιγμή απομάκρυνε προ του Ελ Αραμπί.

Ευκαιρίες και… εγκλήματα

Στο 18’ ο Γκεστράνιους χάρισε κόκκινη κάρτα στον Χατζηγιοβάνη και προκάλεσε την οργή του πάγκου του Ολυμπιακού. Ο χαφ του Τριφυλλιού έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Βαλπουενά, ο Γάλλος σφάδαζε από τον πόνο, αλλά ο Φιλανδός δεν… συγκινήθηκε.

Εδωσε κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Παναθηναϊκού. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Μασούρα. Ο Ποντένσε από αριστερά είδε την κίνηση του διεθνούς μεσοεπιθετικού, του έκανε τη βαθιά μπαλιά στη δεξιά πλευρά, ο μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών κατέβασε την μπάλα, βρέθηκε τετ α τετ με τον Διούδη, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού αντέδρασε σωστά, απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.

Στο 26’ ο Κουρμπέλης γύρισε από αριστερά, ο Δώνης έκανε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών. Στο 40’ ο Ματίας Γκεστράνιους χάρισε και δεύτερη κόκκινη κάρτα στον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά σε εγκληματικό μαρκάρισμα του Ινσούα πάνω στον Βαλμπουενά, με τον Αργεντινό να κόβει την αντεπίθεση των γηπεδούχων και στα… δύο τον Γάλλο.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε από στημένη φάση. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο Διούδης μπλόκαρε. Ο Παναθηναϊκός απάντησε αμέσως με σουτ του Γιόχανσον, αλλά ο Σα αντέδρασε σωστά και απέκρουσε. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 0-0.

Πρώτη κίνηση από Μαρτίνς

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του κίνηση. Ο Πορτογάλος πριν την έναρξη του 45άλεπτου ο Πορτογάλος έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπενζιά αντί του Μασούρα. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη και πίεσαν την άμυνα του Τριφυλλιού. Στο 47’ ο Μπενζιά έκανε τη σέντρα-σουτ από αριστερά, η μπάλα όμως έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Διούδη. Στο 59’ ο ίδιος παίκτης σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Αλλαγή ο Λάζαρος, παραλίγο να σκοράρει

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας τον Λάζαρο αντί του Ποντένσε. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Λάζαρος παραλίγο να χριστεί σκόρερ. Οι Ερυθρόλευκοι έκλεψαν την μπάλα, ο Ελ Αραμπί είδε την κίνηση του Λάζαρου, του πέρασε την μπάλα, αυτός κοντρόλαρε στο ύψος της μεγάλης περιοχής με το δεξί, βρέθηκε τετ α τετ με τον Διούδη, σούταρε με το εξωτερικό, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Οι Πειραιώτες παρέμειναν στο τρίτο μισό του γηπέδου και προσπάθησαν με εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ να απειλήσουν τον Διούδη. Στο 65’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από δεξιά, ο πορτιέρο του Τριφυλλιού απομάκρυνε με γροθιές και στη συνέχεια το σουτ του Μπενζιά έφυγε ψηλά άουτ. Στο 71’ ο Γάλλος έκανε σέντρα από αριστερά, ο Μπουχαλάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε άουτ. Ο χρόνος κυλούσε και ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ.

«Κεραυνός» Ελ Αραμπί και 1-0

Ένα γκολ, που ήρθε τελικά στο 74’ από την εξαιρετική συνεργασία Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί και τον «κεραυνό» του Μαροκινού επιθετικού. Ο Γάλλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αφρικανός έπιασε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού κεραυνοβόλησε τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Μετά το γκολ ο Γιώργος Δώνης έκανε αλλαγή, βάζοντας τον Περέα αντί του Χατζηγιοβάνη, ενώ στο 82’ οι Πειραιώτες άγγιξαν το 2-0 με τον Ομάρ. Ο Νορβηγός βγήκε στην πλάτη της «πράσινης» άμυνας, βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο του Τριφυλλιού απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 83’ ο προπονητής του Παναθηναϊκού τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας τον Καμπετσή αντί του Χρήστου Δώνη. Οι Ερυθρόλευκοι όμως διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, κράτησαν το μηδέν και έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη, που τους ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (60’ Χριστοδουλόπουλος), Βαλμπουενά (90’+5΄ Κούτρης), Μασούρας (46’ Μπενζιά), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (83’ Καμπετσής), Μπουζούκης, Ζαχίντ (71’ Μπεκ), Χατζηγιοβάνης (78’ Περέα), Μακέντα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης