Αθλητισμός

Ο μεγάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Κελεσίδης, παρουσίασε το βιβλίο του στην Καλαμπάκα

Το βιβλίο του με τίτλο «Το Λιοντάρι του Θρύλου» παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμπάκα, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της Εθνικής μας ομάδας κ. Παναγιώτης Κελεσίδης. Ο κ. Κελεσίδης ήρθε στην Καλαμπάκα, προσκεκλημένος από τη διοίκηση του ΑΣ Μετέωρα, η οποία διοίκηση ανέλαβε τη διοργάνωση τιμώντας τον παλαίμαχο γκολκίπερ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» την οποία παραχώρησε ευγενικά ο Δήμος Μετεώρων, παρουσία φίλων αλλά και «αντιπάλων» του Ολυμπιακού, που όμως είχαν εικόνες του Κελεσίδη στην εποχή που έπαιζε και ήθελαν να τον δουν από κοντά και αυτό ήταν μια υπέροχη τιμή για τον ίδιο και για το ποδόσφαιρο το οποίο πρέπει να ενώνει.

Την εκδήλωση παρουσίασε και προλόγισε ο δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. Μετέωρα κ. Γεώργιος Χρ. Σιαμουρέλης και ο κ. Γεώργιος Βαβίτσας  επίσης μέλος του Δ.Σ. των Μετεώρων και προσωπικός φίλος του κ. Κελεσίδη. Άλλωστε η πρόσκληση προς τον κ. Κελεσίδη για την εκδήλωση, απευθύνθηκε από τον κ. Βαβίτσα.

Ακολούθησε η βράβευση του κ. Κελεσίδη από το Δήμο Μετεώρων και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Θώμο, ενώ τιμητική πλακέτα απένειμε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Α.Σ. Μετέωρα την οποία παρέδωσε στον κ. Κελεσίδη, ο κ. Γεώργιος Βαβίτσας. Τιμητική πλακέτα απένειμε και ο σύνδεσμος της Θύρας 7 Τρικάλων με τον κ. Κώστα Βαβίτσα να τιμά τον κ. Κελεσίδη.

Επίσης, εκ μέρους τους Α.Σ. Μετέωρα προσφέρθηκαν δυο λευκώματα της ομάδος τα οποία αποτελούν  σημαντική παρακαταθήκη για την ομάδα. Το ένα προσφέρθηκε στον παλαίμαχο τερματοφύλακα από τον Αντιδήμαρχο κ.  Βασίλειο Τσίκαρη και το δεύτερο στον επίσης παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού κ. Νίκο Φώσκολο, ο οποίος συνόδευε τον κ. Κελεσίδη, από τον κ. Σιαμουρέλη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Θώμος, ο Καθηγητής ΣΕΦΑΑΑ κ. Κώστας Φαμίσης και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΤ κ. ΑθανΆσιος Μπουτζιώλης.

Στην ομιλία του, ο κ. Κελεσίδης, αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια στις Σέρρες. τα οποία όμως ήταν γεμάτα με αγάπη και ποδόσφαιρο, για την πενταετία στον Πανσερραϊκό και φυσικά για τα χρόνια στον Ολυμπιακό, όπου έκανε μια μεγάλη καριέρα και όλη η Ελλάδα μιλούσε για τα κατορθώματα του κάτω από τα δοκάρια.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα δεκάλεπτο βίντεο με εικόνες και αγώνες του παλαίμαχου τερματοφύλακα, αλλά και τα διθυραμβικά σχόλια του τύπου της εποχής όπως «Αίλουρος ο Κελεσίδης». «Από άλλο πλανήτη ο Κελεσίδης» και πολλά άλλα πρωτοσέλιδα, μιας εποχής ρομαντικής για το ημιεπαγγελματικό ποδόσφαιρο με ασφυκτικά γεμάτα γήπεδα και χωρίς τους φανατισμούς του σήμερα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως οι διοικούντες τα Μετέωρα και ο κ. Κελεσίδης συμφώνησαν σε εύλογο χρονικό διάστημα να προετοιμαστεί και να πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα, ένα φιλικό παιχνίδι με την έλευση των παλαιμάχων του Ολυμπιακού, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης