Αθλητισμός

Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ο «37ος Διεθνής Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας 2019», καθώς και οι παράλληλοι αγώνες του, πέρασαν στην ιστορία την Κυριακή 10 Νοεμβρίου με απόλυτη επιτυχία. Περισσότεροι από 60.000 δρομείς από 120 και πλέον χώρες έδωσαν το παρόν σε μια μοναδική γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και των αξιών, φέρνοντας την Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τόπους στη διαδρομή. Μεγάλοι αθλητές με σπουδαίες επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο αλλά και πλήθος κόσμου που συμμετέχει για την ευφορία που του προσφέρει το ίδιο το τρέξιμο και η στιγμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, έτρεξαν μαζί σε έναν αγώνα που ενώνει.

Επίσης ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας μπαίνει σε νέα εποχή αφού αρχής γενομένης από τον 37ο Μαραθώνιο αποκτά νέο μετάλλιο, το πρώτο μιας σειράς που ξεκινά φέτος και θα ολοκληρωθεί το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου και την υπογραφή τους θα φέρουν κορυφαίοι καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι εικαστικοί, οι οποίοι θα προσφέρουν το έργο τους αφιλοκερδώς για να στηρίξουν την προβολή της πολύτιμης κληρονομιάς του Μαραθωνίου και τον τεράστιο κοινωνικό του ρόλο παγκοσμίως. Ο πρώτος καλλιτέχνης που ανέλαβε αυτόν τον τιμητικό ρόλο, παραχωρώντας αφιλοκερδώς έργο του για να κοσμήσει τη μία όψη του μεταλλίου, είναι ο Αλέκος Φασιανός.

Επέλεξε να μεταφέρει στη μικρή κυκλική επιφάνεια μια σκηνή από τη μάχη του Μαραθώνα. Μαραθώνιος δρόμος Η εκκίνηση δόθηκε από το στάδιο του Μαραθώνα στις 9:00 το πρωί, όπως κάθε χρόνο, σε 12 διαφορετικά μπλοκ φέτος με έντονη βροχόπτωση, αφού διαβάστηκε ο όρκος από τους περσινούς πανελληνιονίκες. Ο καιρός ήταν βροχερός κατά διαστήματα στη διαδρομή, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έντονη υγρασία και με λίγο «κόντρα» άνεμο στα ανηφορικά κομμάτια, κάτι που δυσκόλεψε του δρομείς σε αρκετά σημεία. Αξίζει να αναφέρουμε πως και φέτος από το 12ο μέχρι το 16ο χλμ. οι δρομείς διέσχισαν την περιοχή στο Μάτι όπου συνέβησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές τον Ιούλιο του 2018 με το απανθρακωμένο τοπίο και τους κατοίκους της περιοχής να στέκονται στις δύο πλευρές τις διαδρομής με μαύρες μπλούζες, ενθαρρύνοντας και επεφημώντας τους δρομείς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του μαραθωνίου πρώτος δρομέας που έφτασε στον τερματισμό, στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, ήταν ο 42χρονος Κενυάτης δρομέας Τζον Κιπκορί Κόμεν σε 2:16:34. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η 27χρονη Ελευθερία Πετρουλάκη από τη Σητεία της Κρήτης με επίδοση 2:45:49, που αναδείχθηκε και Πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2019. Στους άνδρες Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2019 αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Κων/νος Γκελαούζος του Παναθηναϊκού, τερματίζοντας τρίτος στη γενική κατάταξη, με χρόνο 2:19:02, που είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση Έλληνα αθλητή στην αυθεντική διαδρομή. Για τον Ο.Π.Ο.Π συμμετείχαν και τερμάτισαν στον Μαραθώνιο οι: 1. Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος 3:20:59 2. Μάτης Αλέξανδρος 3:53:46 3. Γκαραβέλας Ηλίας 3:54:20 4. Αναγνωστόπουλος Στέλιος 4:55:51 5. Παπαστεργίου Ελένη 5:08:47 Στον αγώνα των 10 km οι: 1. Τσέλιγκα Χριστίνα 1:06:32 2. Τσέλιγκα Κων/να 1:06:32 Και στον αγώνα των 5 km οι: 1. Βασιλός Παντελής 33:21 2. Μπλετσογιάννη Παρασκευή 33:22 3. Πάπαρη Βασιλεία 40:42 Συγχαρητήρια σε όλους, όσοι στάθηκαν στην εκκίνηση!!!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης