Αθλητισμός

Ο Ο.Π.Ο.Π. στις όμορφες πλαγιές της Παλαιοκαρυάς

Οι εκλογές πέρασαν, οι αναβάσεις επέστεψαν!! Κυριακή 5 Ιουλίου και η πρώτη μετεκλογική  πεζοπορική διαδρομή πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας, στην πανέμορφη Παλαιοκαρυά. Η περιοχή που είναι ευρέως γνωστή στο Θεσσαλικό και Ελληνικό κοινό για τον περίφημο «Καταρράκτη της Παλαιοκαρυάς» εκτός αυτού, έχει να επιδείξει και ιστορικής σημασίας πεζοπορικές διαδρομές, οι οποίες καλούν τους επισκέπτες να τις εξερευνήσουν.

Για μια τέτοια εξερεύνηση ξεκινήσαμε και εμείς, έχοντας ως οδηγούς δύο ανθρώπους που τιμούν και στηρίζουν τον τόπο καταγωγή τους, τους Κυρίους Κώστα Γώγο και Σόλων Θάνο. Οι γνώσεις τους σχετικά με την ιστορία του χωριού ανά τους αιώνες, τα μονοπάτια στο βουνό, την χλωρίδα και την πανίδα μπορούν να γράψουν εγκυκλοπαίδεια! Σημείο συνάντησης, όπως πάντα το Δημαρχείο Πύλης.  Από εκεί στις 7 το πρωί (υπό τον φόβο της μεσημεριανής βροχής) 8 μέλη του Ο.Π.Ο.Π και ο Φοίβος (ο σκύλος της παρέας), οδηγήσαμε (προφανώς όχι ο Φοίβος!) μέχρι την άνω Παλαιοκαρυά, όπου συναντήσαμε άλλα 3 μέλη και ξεκίνησε η διαδρομή μας.

Η περιήγηση μας στο δάσος της Παλαιοκαρυάς περιλάμβανε μεταξύ άλλων τα σημεία Πετράλωνα, Βάρκα, Αγία Παρασκευή, το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας όπου κάναμε και τη στάση μας για ξεκούραση και τον απαραίτητο ανεφοδιασμό (έπρεπε να φάμε κιόλας) και από εκεί επιστρέψαμε στην Άνω Παλαιοκαρυά, έξω από το Λαογραφικό μουσείο από όπου και ξεκινήσαμε. Η ιστορία της περιοχής αναβιώνει στο μουσείο και όσοι βρεθείτε στην περιοχή θα πρέπει να το επισκεφτείτε χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί σίγουρα θα μάθετε και θα δείτε κάτι που δεν γνωρίζετε και δεν έχετε ξαναδεί.

Στην κυκλική μας αυτή πορεία συναντήσαμε το αρχαίο νεκροταφείο της περιοχής, το πρώτο σπίτι που χτίστηκε στο χωριό, απομεινάρια από την καθίζηση του χωριού πριν αιώνες, όπως μας διηγήθηκε ο κύριος Σόλων, ντόπιους βοσκούς, βότανα και φρούτα της περιοχής και πόσα ακόμα που δεν θα σας πούμε για να έχετε κίνητρο να μας ακολουθήσετε στην επόμενη εξόρμηση μας.! Θα σας δείξουμε μερικές φωτογραφίες πάντως, για πάρετε μία γεύση και να θαυμάσετε την θέα των γύρω κορυφών  που θα επισκεφτούμε σύντομα. Είπαμε, τα κίνητρα είναι κίνητρα…

Απαραίτητη στάση στο καφενείο του κυρ Στέφου για ντόπιο τσίπουρο και μπύρα για αποκατάσταση εάν είστε του αθλητισμού ή αναψυκτικό για να ξεδιψάσετε.

 

 

Χρήστος Μπαλάς

 

Μέλος του Ο.Π.Ο.Π

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης