Αθλητισμός

Τα Τρίκαλα ετοιμάζονται για το 2ο Trikala City Run

Η περσινή πρώτη διοργάνωση του Trikala City Run είχε …πιλοτικό χαρακτήρα. Παρά το γεγονός ότι «στήθηκε» μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχε μεγάλη επιτυχία με τους δύο παραδοσιακούς συλλόγους στίβου της πόλης, τον ΓΣ Τρικάλων και τον ΓΑΣ Ζευς να παντρεύουν αρμονικά την πλούσια παράδοση της πόλης και της περιοχής των Τρικάλων στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.

Φέτος οι διοργανωτές προχωρούν σε μία σειρά καινοτομιών με πιο βασική την διοργάνωση και αγώνα 10 χιλιομέτρων ενώ ο αγώνας των αγοριών των αγοριών Δημοτικών Σχολείων θα ξεκινήσει από την Πλατεία «Δημήτρης Μητροπάνος» στην συνοικία όπου μεγάλωσε ο αξέχαστος Τρικαλινός ερμηνευτής, ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της διοργάνωσης.

Σήμερα το μεσημέρι στο «Μουσείο Τσιτσάνη» η οργανωτική επιτροπή του αγώνα παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το Trikala City Run 2020 μαζί με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων που στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο Ανιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Ντίνος Μπάρδας, ο αντιδήμαρχος Τρικκαών Άκης Αναστασίου, ο  πρόεδρος του ΓΣ Τρικάλων και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Χαχάμης, ο Γιάννης Κοντονάσιος, επιστημονικός συνεργάτης  του ΣΕΓΑΣ και «ψυχή» του ΓΑΣ Ζευς, ο Δημήτρης Σούλας, καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και αρχιπροπονητής του ΓΣ Τρικάλων και ο Θανάσης Μπουλογεώργος, τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας.

Ακόμη μίλησαν τα «κίτρινα ποδήλατα» οι παλιές πρωταθλήτριες αλλά και εθελόντριες οι οποίες συνέβαλλαν καθοριστικά στην περσινή διεξαγωγή του αγώνα επισκεπτόμενες σχολεία και κάνοντας εγγραφές με τα χαρακτηριστικά ποδήλατα του Δήμου Τρικκαίων. Στο «Μουσείο Τσιτσάνη» λοιπόν βρέθηκαν οι παλιές αθλήτριες και νυν προπονήτριες Γεωργία Μυλωνά, Τασούλα Μυλωνά και Βίβιαν Γρατσάνη, οι εθελόντριες Χρύσα Κούζα, Ειρήνη Παπαδημητρίου και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) Κατερίνα Ρούστα.

Έβαλε ψηλά τον πήχη ο Δημ.Χαχάμης

Ο Δημήτρης Χαχάμης αφού αναφέρθηκε στον περσινό αγώνα εξέφρασε την αισιοδοξία του για το φετινό Trikala City Run: «Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε τον διπλάσιο και πλέον κόσμο από πέρυσι και θα ξεπεράσουμε τις 3.000 συμμετοχές απ’ όλη την χώρα. Ο στόχος μας είναι το Trikala City Run να καθιερωθεί σαν το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός  μετά τον Μαραθώνιο των Αθηνών. Καλούμε όλους τους Τρικαλινούς και όχι μόνο να βαδίσουν ή να τρέξουν στα βήματα του αθλητισμού και του πολιτισμού απολαμβάνοντας μουσικά και όχι μόνο δρώμενα».

Μπάρδας: «Οφείλουμε να στηρίξουμε»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας τόνισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων οφείλουν να στηρίξουν τo Trikala City Run: «Με χαρά ακούω ότι θα διπλασιαστούν οι συμμετοχές. Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμμετείχαν πέρυσι έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές και για τον αγώνα και για την πόλη. Θα προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι, πρέπει να το αγαπάμε και η Οργανωτική Επιτροπή απέδειξε ότι ξέρει τι ακριβώς κάνει και είμαστε στο πλευρό τους».

Αναστασίου: «Μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη»

Ο αντιδήμαρχος Άκης Αναστασίου τόνισε ότι το Trikala City Run εκπροσωπεί την κουλτούρα και αυτά που πρεσβεύει η πόλη των Τρικάλων στον αθλητισμό και τον πολιτσιμό και τόνισε πως είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς Τρικαλινούς συλλόγους και εθελοντές να συμμετέχουν σε αυτήν την διαδικασία: «Ευελπιστώ ότι οι συμμετοχές σίγουρα θα διπλασιαστούν και θα αποτελέσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη μας».

Οι καινοτομίες του αγώνα

Ο Γιάννης Κοντονάσιος αναφέρθηκε στις φετινές καινοτομίες του αγώνα που είναι η θέσπιση αγώνα 10 χιλιομέτρων (δύο στροφές στο πεντάρι) αλλά και η εκκίνηση των αγώνων των αγοριών από την Πλατεία «Δημήτρης Μητροπάνος» στην συνοικία της Αγίας Μονής.

Για τον αγώνα είπε: «Θέλουμε αυτό που έχουμε οραματιστεί να το κάνουμε βίωμα για όλους τους Τρικαλινούς και να μπορέσουμε να συνδέσουμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην πόλη μας».

Σούλας: «Έμφαση στον πολιτισμό»

Ο Δημήτρης Σούλας στάθηκε σε τρία διακριτικά στοιχεία τα οποία διαφοροποιούν το Trikala City Run σε σχέση με άλλους αγώνες: Προβάλλεται με πολύ έντονο τρόπο ο πολιτισμός και σε κάθε γειτονιά που περνάει ο δρομέας φέρνει στο μυαλό του εκείνες τις ξεχωριστές προσωπικότητες που πρόβαλλαν τα Τρίκαλα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά συμμετοχή. Καλούνται να συμμετάσχουν στον αγώνα όλοι αλλά και παιδιά με ιδιαίτερα κινητικά προβλήματα τα οποία καταδεικνύουν και την ευαισθησία της οργανωτικής επιτροπής.

Το «μυστικό» σύμφωνα με τον Θανάση Μπουλογεώργο

Ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ εξήρε την προσπάθεια των ανθρώπων που διοργανώνουν όχι μόνο αυτόν τον αγώνα αλλά και όλες τις πετυχημένες διοργανώσεις στα Τρίκαλα: «Με ρωτάνε συχνά πως τα καταφέρνουμε και φέρνουμε τόσους πολλούς αγώνες στην περιοχή; Το μυστικό είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται και οι οποίοι είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο σε σχέση με άλλα σημεία της χώρας».

(*) Οι εγγραφές ανοίγουν από αύριο στην ιστσοσελίδα www.trikalacityrun.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης