Αθλητισμός

Τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ

Μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στις ευπαθείς ομάδες και τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, αλλά και πειθαρχίας στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού , έστειλε μέσω του Άρη Γκουτρουμάνη και της εφημερίδας Ελευθερίας , ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, κ. Δημήτρης Ντούγκος.

Ακολουθεί ολόκληρο  το άρθρο:

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού είναι βαριές και στο τοπικό μπάσκετ όπως σε όλον τον αθλητισμό γενικότερα, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Το αγωνιστικό καλεντάρι άλλαξε με βίαιο τρόπο, καθώς τα πάντα έχουν ματαιωθεί ή μετατεθεί μέχρι νεωτέρας. Το ίδιο ισχύει και για τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ΕΣΚΑΘ και ως εκ τούτου η επόμενη ημέρα στο τοπικό μπάσκετ θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Φυσικά αυτή τη στιγμή το μόνο που μετράει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Να ξεπεράσουμε τη λαίλαπα της πανδημίας του κορονοϊού, πειθαρχώντας στις εντολές των ειδικών και να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

«Το μπάσκετ, το κάθε άθλημα και όλος ο αθλητισμός γενικότερα θα επαναδραστηριοποιηθούν και θα ξαναβρούν τον δρόμο τους μετά το τέλος αυτής της τραγικής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει όλος ο κόσμος και η χώρα μας φυσικά. Προέχει η ζωή των ανθρώπων και πρέπει να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις της κυβέρνησης και να ακολουθήσουμε τις εντολές των ειδικών (αυτοί οι αφανείς ήρωες της καθημερινής μας ζωής) για να περιοριστούν στα λιγότερα δυνατά τα θύματα του φονικού ιού. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε τις χιλιάδες οικογένειες που αφανίζονται οικονομικά και έχουν πρόβλημα επιβίωσης (εργατοϋπάλληλοι- μικρομεσαίοι- καταστηματάρχες). Πρέπει να λειτουργήσει όσο ποτέ άλλοτε το αίσθημα αλληλεγγύης για τις οικογένειες που βιώνουν πόνο και δυστυχία» επισήμανε ο κ. Ντούγκος για να συνεχίσει λέγοντας:
«Εδώ θα πρέπει εκτός από την ατομική συμμετοχή όσων έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν, εκτός από τα μέτρα της κεντρικής διοίκησης να παίξουν τον ρόλο τους οι δήμοι και τα επιμελητήρια και να διαθέσουν τα ταμειακά πλεονάσματα σε όσους δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν. Πλεονάσματα άλλωστε που προέρχονται από τους δημότες. Τι να πούμε λοιπόν για το μπάσκετ ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα, όταν χιλιάδες παιδιά στερούνται το ψωμί και το γάλα;».

Η ΕΣΚΑΘ
Στον «πάγο» μέχρι νεωτέρας έχουν μπει όλες οι δραστηριότητες της ΕΣΚΑΘ. Αναφερόμενος για την επόμενη ημέρα ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τροποποίησης της φετινής προκήρυξης, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα τα πλέι οφ και πλέι άουτ και ενδεχομένως και το final-4 στην Α1 κατηγορία για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

«Όταν έρθει η ώρα θα βρούμε τις λύσεις για να μην αδικηθεί κανένα σωματείο. Σε συνεννόηση με τα ενδιαφερόμενα σωματεία θα γίνουν αλλαγές στις προκηρύξεις με κοινή συναίνεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ.

Καταγράφοντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση στα τοπικά πρωταθλήματα του μπάσκετ θα πρέπει να σημειωθούν τα εξής:
Το πρωτάθλημα της Α1 διακόπηκε τη 18 αγωνιστική, που σημαίνει ότι εκκρεμούν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, στη συνέχεια έρχονται τα πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει το final-4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Στην Α2 κατηγορία εκκρεμούν επίσης τέσσερις αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση, ενώ στη Β’ κατηγορία απομένουν δύο αγωνιστικές (δεν υπάρχουν πλέι οφ και πλέι άουτ στις δύο αυτές κατηγορίες). Παράλληλα υπάρχει το πρωτάθλημα γυναικών (απομένουν δύο αγωνιστικές) και τα πρωταθλήματα υποδομής (εφηβικό, παιδικό, κορασίδων).

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
Η αναστολή όλων των δραστηριοτήτων της ΕΣΚΑΘ πέρα από τις αγωνιστικές έχει και οικονομικές επιπτώσεις καθώς δεν υπάρχουν έσοδα στο ταμείο της Ένωσης. Οικονομικά ωστόσο πλήττονται και τα σωματεία. Η ΕΣΚΑΘ μετρά 83 σωματεία και περί τα 300 αγωνιστικά τμήματα συνολικά.
«Οι επιπτώσεις είναι βαριές και για τα σωματεία που στη συντριπτική τους πλειοψηφία φυτοζωούν, χωρίς ουσιαστική οικονομική βοήθεια από κανέναν. Ορισμένες ομάδες ξόδεψαν κάποια ποσά προκειμένου για παράδειγμα να ενισχύσουν το ρόστερ τους και να υλοποιήσουν κάποιος στόχους και κινδυνεύουν να μην το πετύχουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούγκος αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις από την αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στο τοπικό μπάσκετ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης