Ήταν μόλις η έκτη χρονιά στην ιστορία της Α’ Εθνικής και ο ΑΟΤ είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα των ”μεγάλων” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είχε προηγηθεί η ιστορική συγχώνευση το καλοκαίρι του 1963 ανάμεσα στον Αχιλλέα και την AET και φυσικά η μεγαλειώδης πορεία και ο τίτλος στον τρίτο ομιλο της Β’ Εθνικής σε ισοβαθμία και μπαράζ στην Λαμία με τον Ολυμπιακό Βόλου (βίοι αντίθετοι με την Δήμητρα που είχε τερματίσει τελευταία).
Οι εποχές βεβαία ήταν πολύ διαφορετικές στη δεκαετία του ’60 με τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται για τη φανέλα αλλά και τα πρωταθλήματα να είναι άκρως ανταγωνιστικά. Aς αναλογιστούμε οτι τη χρονιά 1963-64 στις πρώτες επτά θέσεις της βαθμολογίας είχαν τερματίσει ο Πανιώνιος, ο Απόλλωνας και ο Πιερικός. Ο Στεφαν Καραμφίλοβιτς που είχε έρθει προς το τέλος της περιόδου και είχε οδηγήσει τον ΑΟΤ στην άνοδο, ανέλαβε και την αποστολή να τον κρατήσει στην μεγάλη κατηγορία.
Η χρονιά ξεκίνησε με δυσκολία με τους κυανέρυθρους να μην μπορούν να ανταγωνιστούν με αξιώσεις τους αντιπάλους τους στην μάχη της παραμονής: τη Δόξα Δράμας, την Καλαμαριά, τον Παναιγιάλειο και τη Νίκη Βόλου, από την οποία είχε ηττηθεί στο θεσσαλικό ντέρμπι στις 20 Δεκεμβρίου 1964 στη Ν.Ιωνία με 1-0. Ο Καραμφίλοβιτς στηριζόταν κυρίως σε στελέχη που είχαν οδηγήσει την ομάδα στην Α’ Εθνικη (Ζάχος, Κακαβίτσας, Καλαντζής, Κλαπανάρας, Κόκκαλης, Λύμπος, Μακρής, Μαυρίκος, Μπρουζούκης, Πανταζής, Πουλιάνας, Τζελαλίδης, Χαριτίδης), όμως μέχρι τον Φεβρουάριο και την έλευση του διεθνούς Γιουγκοσλάβου επιθετικού Λάζαρ Ράντοβιτς (με αμοιβή 4.000 δολάρια για πέντε μήνες!), ήταν στον βυθό του βαθμολογικου πίνακα. Ήττες στην Αθηνα από τις ομάδες του ΠOK ήταν αναμενόμενες, όχι όμως και οι συντριβές από τον Πανιώνιο (5-1) και τον Ηρακλή (4-1).
Το τελευταίο ματς πριν την μεταγραφή του Ράντοβιτς ήταν στις 10 Ιανουαρίου 1965 και η εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναιγιάλειο (1-1 με πέναλτι του Μίμη Ζάχου), ένα παιχνίδι που έπρεπε να είχε κερδηθεί. Πολύ σύντομα ακολoύθησε ανοδική πορεία αλλά και μεγάλες νίκες όπως το 5-0 επί της Δόξας Δράμας στο ντεμπούτο του Ράντοβιτς, αλλά και το 3-2 επί του Ολυμπιακoύ στις 28 Φεβρουαρίου 1965! Η επιθετική τετράδα των Χαριτίδη, Ράντοβιτς, Καλαντζή και Κακαβίτσα άρχισε να βγάζει φωτιές και δεν άργησαν να ‘ρθουν κι άλλες σημαντικές νίκες με τη δύναμη του Δημοτικού Σταδίου να είναι εμφανέστατη: 3-1 επί του ΠΑΟΚ και 1-0 σε βάρος του Πανιώνιου.
Ο αγώνας που έδωσε το έναυσμα για την παραμονή πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου 1965 στο Δημοτικό Σταδιο Αιγίου, όπου η ομάδα του Καραμφιλοβιτς επικράτησε με 4-2 του Παναιγιαλείου. Ηταν η μοναδική εκτός έδρας νίκη του AOT που μέχρι τότε απαριθμούσε μόνο ήττες και μόλις ένα βαθμό εκτός έδρας, 0-0 στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη. Την επομένη αγωνιστική επικράτησε με 2-1 επί των κιτρινόμαυρων και ο βαθμός-χρυσάφι με τον Ηρακλή στο τελευταίο ματς της σεζόν σφράγισε την πολυπόθητη σωτηρία. Συνολικά ο ΑΟΤ συγκέντρωσε 54 βαθμους έναντι 53 της Νίκης Βόλου, του Παναιγιαλείου και της Καλαμαριάς και 51 της Δόξας Δράμας, με τους δύο τελευταιους να υποβιβάζονται. Στους πρωταγωνιστές της σωτηρίας πέραν του Ράντοβιτς συγκαταλέγονται ο Αδάμ Χαριτίδης με 14 γκολ, ενα περισσότερο απο τον Μίμη Παπαϊωάννου, ο αρχηγός Σωτήρης Καλαντζής, o Μίμης Ζάχος που παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το 1970, ο τερματοφύλακας Θόδωρος Τζώρτζης (δυστυχώς έφυγε από τη ζωή το 2014) και ο ηγετικός Γιάννης Κλαπανάρας που επίσης απεβίωσε προ διετίας. Πλην του Λύμπου και τις υπόνοιες για μειωμένη απόδοση στον αγώνα με την Καλαμαριά (στο δεύτερο μισό o Τζώρτζης πήρε τη θεση βασικού), όλοι οι παίκτες του ΑΟΤ έδωσαν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν το ανέλπιστο της παραμονής.
Ο Στέφαν Καραμφίλοβιτς στηρίχθηκε στους παρακάτω ποδοσφαιριστές: Μίμη Ζάχο, Λάζαρ Ράντοβιτς (Γιουγκοσλαβία), Σωτήρη Καλαντζή, Γιάννη Κλαπανάρα, Μάκη Χαριτίδη, Φάνη Κόκκαλη, Τάκη Κακαβίτσα, Μίχαλ Μέσαρος (Ουγγαρία), Ντίνο Μαυρίκο, Γιάννη Μακρή, Θόδωρο Τζώρτζη, Τάκη Μπρουζούκη, Γιάννη Πανταζή, Βασίλη Λύμπο, Κώστα Τζελαλίδη και Χρήστο Πουλιάνα (αρχηγός του Αχιλλέα, απεβίωσε το 2018),
Όλα τα αποτελέσματα:
A’ Γύρος
Απόλλων Καλαμαριάς- ΑΟΤ 2-0
ΑΟΤ – Παναθηναϊκός 1-3
Δόξα Δράμας – ΑΟΤ 1-0
ΑΟΤ – Απόλλων Σμύρνης 2-1
Ολυμπιακός – ΑΟΤ 4-0
ΑΟΤ – Προοδευτική 1-1
Πανιώνιος – ΑΟΤ 5-1
Π.Α.Ο.Κ. – ΑΟΤ 1-0
ΑΟΤ – Εθνικός 3-0
ΑΟΤ – Α.Ε.Κ. 0-3
Νίκη Βόλου – ΑΟΤ 1-0
ΑΟΤ – Πιερικός 1-1
ΑΟΤ – Παναιγιάλειος 1-1
Άρης – ΑΟΤ 0-0
Ηρακλής – ΑΟΤ 4-1
B’ Γύρος
ΑΟΤ – Απόλλων Καλαμαριάς 2-2
Παναθηναϊκός – ΑΟΤ 3-0
ΑΟΤ – Δόξα Δράμας 5-0
Απόλλων Σμύρνης – ΑΟΤ 4-2
ΑΟΤ – Ολυμπιακός 3-2
Προοδευτική – ΑΟΤ 1-0
ΑΟΤ – Πανιώνιος 1-0
ΑΟΤ – Π.Α.Ο.Κ. 3-1
Εθνικός – ΑΟΤ 2-1
Α.Ε.Κ. – ΑΟΤ 3-0
ΑΟΤ – Νίκη Βόλου 1-0
Πιερικός – ΑΟΤ 5-2
Παναιγιάλειος – ΑΟΤ 2-4
ΑΟΤ – Άρης 2-1
ΑΟΤ – Ηρακλής 1-1
Νίκος Ραλλίδης