Διεθνή

Έμεινε στη φυλακή για 36 χρόνια για ληστεία 50 δολαρίων

Το δρόμο της ελευθερίας αναμένεται να πάρει ένας άνδρας από την Αλαμπάμα ο οποίος καταδικάστηκε, το 1983, σε ισόβια χωρίς αναστολή, επειδή διέπραξε ληστεία σε φούρνο με λεία… 50.75 δολάρια!

Ο Άλβιν Κέναρντ (Alvin Kennard) ήταν μόλις 22 χρόνων, όταν καταδικάστηκε σε ληστεία πρώτου βαθμού.

Σήμερα, 36 χρόνια μετά, ο 58χρονος αναμένεται επιτέλους να αφεθεί ελεύθερος, μετά από απόφαση δικαστηρίου που, αν και αργά, αποκατέστησε ένα εγκληματικό λάθος της δικαιοσύνης.

Στην πραγματικότητα, ο νεαρός, τότε, Κέναρντ έπεσε θύμα μίας δυσανάλογα σκληρής νομοθεσίας της Αλαμπάμα, του περιβόητου νόμου των «τριών χτυπημάτων». Ο ίδιος είχε ήδη καταδικαστεί με τρεις κατηγορίες σε σχέση με άλλη ληστεία που είχε διαπράξει το 1979. Η τέταρτη καταδίκη – για τη ληστεία υπό την απειλή μαχαιριού στον φούρνο, όπου δεν υπήρξαν τραυματισμοί – σήμαινε αυτομάτως ισόβια χωρίς αναστολή. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε έκρηξη χαράς και συγκίνησης στην οικογένεια και τους φίλους του 58χρονου που στερήθηκε τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής του.

Ο Κέναρντ που δούλευε ως μαραγκός, είπε στο δικαστήριο πως θέλει να εξακολουθήσει να ασκεί το ίδιο επάγγελμα.

Η υπόθεση του Κέναρντ επανεξετάστηκε λόγω της ευαισθησίας που έδειξε ένας δικαστής. Κάπως έτσι, κινήθηκαν οι διαδικασίας, ορίστηκε δικηγόρος του η Κάρλα Κράουντερ και επετεύχθη η αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης του 1983.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης