Διεθνή

Βέλγιο: Η χώρα εξετάζει ακόμη αυστηρότερα μέτρα

Η πρωθυπουργός του Βελγίου Σοφί Βιλμές ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει νέα πρόσθετα μέτρα απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, την ίδια μέρα που τίθενται σε ισχύ ήδη ενισχυμένα μέτρα.

“Το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας συνεδριάζει αυτή τη Δευτέρα στη βάση μιας νέας έκθεσης της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης της πανδημίας. Στόχος: η εξέταση πρόσθετων μέτρων σε εθνικό επίπεδο”, έγραψε στο Twitter.

“Μια ισχυρή τοπική προσέγγιση είναι επίσης θεμελιώδης για τις περισσότερο πληγείσες περιοχές”, πρόσθεσε.

Η κατάσταση στην Αμβέρσα, όπου τα κρούσματα αυξάνονται ταχύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, ανησυχεί ιδιαιτέρως τις αρχές.

Αυτή η συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει την Παρασκευή.

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας ήδη τέθηκαν σε ισχύ σήμερα, κυρίως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε πολυσύχναστους χώρους, όπως οι αγορές, οι υπαίθριες αγορές, οι εμπορικοί δρόμοι, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα καφέ.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική από τις 11 Ιουλίου στα μέσα μεταφοράς, στα καταστήματα, στους κινηματογράφους, στους χώρους λατρείας, στα μουσεία και στις βιβλιοθήκες.

Οι Βέλγοι μπορούν στην παρούσα φάση να συναντούν 15 ανθρώπους την εβδομάδα, αλλά αυτό το “όριο των 15 δεν είναι οριστικό και η διατήρησή του στο μέλλον θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά του καθενός”, είχε εξηγήσει την Πέμπτη η πρωθυπουργός.

Στο Βέλγιο, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων κατά την περίοδο από τις 15 έως 21 Ιουλίου αυξήθηκε κατά 63% με μέσο όρο 215 διαγνωσμένα κρούσματα ημερησίως, έναντι 131 την προηγούμενη εβδομάδα.

Η χώρα μετρά σήμερα 65.199 καταγεγραμμένα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και 9.817 θανάτους.

Ο θάνατος ενός τρίχρονου κοριτσιού, το οποίο ήταν το νεαρότερο θύμα στη χώρα, ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Το παιδί παρουσίαζε συναφείς παθολογίες.

“Παρότι τα τελευταία στοιχεία που αφορούν την επιδημία δεν πρέπει να μας πανικοβάλουν, ωστόσο πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη”, είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη η Βιλμές.

Το Βέλγιο είναι μια από τις χώρες που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό της, με 85 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

Η καταγραφή από τις βελγικές αρχές των θανάτων από κορονοϊό είναι μία από τις πιο εξαντλητικές στον κόσμο καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται οι θάνατοι που πιθανόν συνδέονται με τον ιό χωρίς αυτό να έχει αποδειχθεί με διαγνωστικό τεστ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης