Διεθνή

Γαλλία: Κόντεψαν να χωρίσουν… οικογένειες οι απεργίες

Δεν κάνουν «χριστουγεννιάτικη ανακωχή» οι διαδηλωτές στη Γαλλία που τάσσονται κατά της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό περνώντας και σήμερα στην αντεπίθεση.

Καθώς συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των σχεδίων της κυβέρνησης Μακρόν για το ασφαλιστικό, η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων της Γαλλίας κόντεψε να στερήσει τα παιδιά από τους γονείς τους προκαλώντας οικογενειακά δράματα.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας στα μέσα μεταφοράς, η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων της Γαλλίας ακύρωσε μία δημοφιλή υπηρεσία που επιτρέπει στα παιδιά να ταξιδεύουν μόνα τους τα Χριστούγεννα, συνοδεία ενός ενήλικα που τον βάζει η εταιρεία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας (SNCF) ότι ακυρώνει την υπηρεσία, στην οποία τα παιδιά, ηλικίας 4 έως 14 ετών, μπορούν να ταξιδεύουν μόνα τους, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου χιλιάδες παιδιά εξυπηρετούνται μέσω της υπηρεσίας τις ημέρες των γιορτών.

Πρόκειται για την υπηρεσία «SNCF Junior & Co» που δίνει την δυνατότητα σε παιδιά οικογενειών που ζουν μακριά από τους γονείς τους να ταξιδεύουν μόνα τους κατά τη διάρκεια σχολικών διακοπών.

Στις αρχές της εβδομάδας, η εταιρεία SNCF ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την υπηρεσία από τις 20 έως τις 24 Δεκεμβρίου, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας για το συνταξιοδοτικό , με το αιτιολογικό ότι δεν θα μπορούσε να παράσχει επαρκή εποπτεία στα παιδιά.

Αλλά οι επικριτές της κατηγόρησαν την εταιρεία για πολιτικό όφελος, όπως αναφέρει το BBC.

Έντονες αντιδράσεις των γονέων που δεν μπορούν να ταξιδέψουν τα παιδιά τους

Eξοργισμένοι πολλοί γονείς που είχαν βασιστεί στην υπηρεσία για να δουν τα παιδιά τους τα Χριστουγέννων, απευθύνθηκαν στην εταιρεία για να εκφράσουν την έντονη δυσφορία τους.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης