Διεθνή

Επίθεση με μαχαίρι στη Γλασκώβη – Νεκρός ο ύποπτος

Ένας ύποπτος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στη Γλασκώβη, ενώ έξι άτομα τραυματίστηκαν – ανάμεσα τους ένας αστυνομικός – ανακοίνωσε η αστυνομία της Σκωτίας στο Twitter.

«Το πρόσωπο εναντίον του οποίου η αστυνομία άνοιξε πυρ πέθανε. Άλλοι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι κρίσιμη, όμως σταθερή», έγραψε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στιβ Τζόνσον, ενώ τα βρετανικά δίκτυα BBC και Sky News έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, επρόκειτο «για περιστατικό που περιορίστηκε και το ευρύτερο κοινό δεν βρίσκεται σε κίνδυνο».

Το σημείο (Γουέστ Τζορτζ Στριτ) παραμένει αποκλεισμένο και στην περιοχή έχουν μεταβεί εκεί υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, ζητώντας από τους πολίτες να μην πλησιάζουν.

Νωρίτερα, η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε μέσω Twitter πως περιστατικό -δίχως να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις- προκάλεσε την κινητοποίηση των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Ένας από τους δρόμους της πόλης αποκλείστηκε.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή περιστατικό στη Γουέστ Τζορτζ Στριτ στη Γλασκώβη», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Ο δρόμος έχει αποκλειστεί και οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν αυτή τη στιγμή την περιοχή», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όπου προστίθεται ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «λυπάται βαθιά» για το περιστατικό, ενώ σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, έκανε λόγο για φριχτές αναφορές από το κέντρο της Γλασκώβης.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους τους εμπλεκόμενους. Ενημερώνομαι καθώς η κατάσταση γίνεται πιο ξεκάθαρη. Βοηθήστε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να κάνουν τη δουλειά τους μένοντας μακριά από την περιοχή – και μην κοινοποιήσετε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες» σημείωσε.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης