Διεθνή

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πρώην αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ

Συνελήφθη, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής, ο αποπεμφθείς αστυνομικός που απεικονίζεται στο επίμαχο βίντεο να πιέζει με το γόνατό του τον Τζορτζ Φλόιντ στον λαιμό, προκαλώντας τον θάνατό του.

Η σύλληψη του Ντέρεκ Τσοβίν ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές τρεις ολόκληρες ημέρες μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού, που έχει προκαλέσει κύμα οργής στις ΗΠΑ, εκτεταμένα επεισόδια στη Μινεάπολη αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας, αλλά και αφορμή για συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο, όπως αυτή του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με το Twitter, με αφορμή ανάρτησή του σχετικά με τα επεισόδια που εξακολουθούν να μαίνονται.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος της πολιτείας της Μινεσότα, προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τις κατηγορίες που πρόκειται να αντιμετωπίσει ο αστυνομικός. «Αυτά θα καθοριστούν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προς το παρόν θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ότι ο Τσοβίν βρίσκεται υπό κράτηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας.

Εν τω μεταξύ, οι συγκρούσεις σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ παραμένουν σε εξέλιξη. Στη Μινεάπολη και σήμερα, Παρασκευή, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με 500 άνδρες της Εθνοφρουράς να μετακινούνται στην πόλη σε μια προσπάθεια επιβολής της τάξης. Μεταξύ των γεγονότων που ξεχώρισαν, πάντως, ήταν και η σύλληψη σε… ζωντανή σύνδεση ρεπόρτερ του CNN, ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης