Διεθνή

Η ανατολή του ηλίου από την κορυφή του Φουτζιγιάμα – Μια εμπειρία ζωής

Είναι το εμβληματικότερο ορόσημο της Ιαπωνίας, ένα από τα διασημότερα βουνά στον κοσμο και μετά βεβαιότητας το πιο πολυφωτογραφημένο. Ξέρουμε πολύ καλά πώς φαίνεται το Φουτζιγιάμα από τον κόσμο γύρω του. Πώς φαίνεται, όμως, ο κόσμος από αυτό;

Χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλη την Ιαπωνία, και όχι μόνο, ανεβαίνουν στην κορυφή του Φουτζιγιάμα, όχι μόνο για τη βόλτα, ή για τη θέα του Τόκιο, η οποία σαφέστατα σε αποζημιώνει, αλλά κυρίως για να δουν από εκεί ψηλά την ανατολή του ήλιου.

Λεωφορεία από το κέντρο του Τόκιο μεταφέρουν τους ορειβάτες σε έναν σταθμό, στα 2.300 μέτρα υψόμετρο. Από εκεί, θα πάρουν το μονοπάτι για την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ιαπωνίας, το οποίο ορθώνεται στα 3.776 μέτρα. Η άνοδος προς την κορυφή δεν είναι στην πραγματικόττα ορειβασία. Είναι μάλλον περίπατος, λόγω της φυσιολογίας του βουνού, το οποίο με το σχεδόν τέλειο κώνο του έχει ένα από τα χαρακτηριστικότερα σχήματα στον πλανήτη. Το μονοπάτι Γιοσίντα είναι ο πιο εύκολος τρόπος ν’ ανέβει κανείς στο βουνό και γι αυτό είναι και αυτό στο οποίο παρατηρείται ο μεγαλύτερος συνωστισμός. Οι αναβάτες φορούν στο κεφάλι τους φακούς και κουβαλάνε τα σακίδιά τους στην πλάτη, ανεβαίνοντας λίγα μέτρα ο ένας από τον άλλο σε μια ατελείωτη σειρά. Η ανάβαση διαρκεί περίπου πέντε με έξι ώρες. Για να απολαύσουν την ανατολή, οι περισσότεροι περνούν τις πρώτες ώρες της νύχτας στο σταθμό, με μερικές ώρες ύπνου ο ένας πάνω στον άλλον, και αρχίζουν να ανεβαίνουν μέσα στο σκοτάδι.

CNN.GR

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης