Site icon TrikalaVoice

Η Κίνα αίρει την απαίτηση για βίζα από τους Ελληνες επισκέπτες

Σημαντικά ευκολότερο καθίσταται το ταξίδι στην Κίνα για τους κατόχους διαβατηρίου της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αίρει την απαίτηση για βίζα δοκιμαστικά για 14 και πλέον μήνες, από τις 15 Οκτωβρίου 2024.

 

Ετσι, πέρα από τη διευκόλυνση που προσφέρουν πλέον οι απευθείας πτήσεις που διεξάγονται μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου αλλά και Σαγκάης, οι Ελληνες πολίτες μπορούν από τις 15 Οκτωβρίου και τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025 να επισκέπτονται τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για έως και δύο εβδομάδες χωρίς την υποχρέωση για θεώρηση εισόδου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο στο Πεκίνο, η Κίνα αποφάσισε να εφαρμόσει μια δοκιμαστική πολιτική άρσης της απαίτησης για βίζα για άτομα που έχουν κοινά διαβατήρια από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιαν σε τακτική συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, αναφορικά με την εκδήλωση σχετικής πρόθεσης από τον υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, απάντησε ότι προκειμένου να προωθήσει περαιτέρω τα εκατέρωθεν ταξίδια μεταξύ Κίνας και ξένων χωρών, η Κίνα αποφάσισε να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής των χωρών χωρίς βίζα και θα εφαρμόσει μια δοκιμαστική πολιτική χωρίς θεώρηση για άτομα που έχουν διαβατήρια από την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και Σλοβενία.

Επομένως, συνέχισε, από τις 15 Οκτωβρίου 2024 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025, άτομα που έχουν κοινά διαβατήρια από τις παραπάνω χώρες και φθάνουν την Κίνα για επαγγελματικούς λόγους, τουρισμό, επίσκεψη συγγενών και φίλων και διέλευσης για όχι περισσότερο από 15 ημέρες, μπορούν να εισέλθουν χωρίς βίζα.

«Ταυτόχρονα, παροτρύνουμε τις χώρες αυτές να παρέχουν μεγαλύτερη ευκολία έκδοσης βίζας για τους Κινέζους πολίτες», είπε ο κ. Λιν.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Γουάνγκ Γι στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Sino-Hellenic Information Post

 

Exit mobile version