Διεθνή

Η Συρία ξανά στις φλόγες: Τι οδήγησε στη νέα αιματηρή καταστροφή

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δέκα ημέρες στη χειμαζόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Συρία, με τους βομβαρδισμούς να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί «μουδιασμένη».

Κορυφαίος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε σε διεθνή ΜΜΕ πως η κατάσταση στη Συρία είναι απότοκο μιας «αποτυχίας σε επίπεδο ηγεσίας» που επέδειξαν οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, καθώς οι βομβαρδισμοί έχουν οδηγήσει περισσότερους από 400.000 αμάχους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου.

Οι μάχες συνεχίζονται στις επαρχίες της Ιντλίμπ, στα βόρεια της Χάμα αλλά και στα δυτικά, στο Χαλέπι, όπου παραμένει το τελευταίο οχυρό των Κούρδων ανταρτών στη Συρία.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η νέα αναζωπύρωση των πολεμικών συγκρούσεων στη βορειοδυτική Συρία οφείλεται στο γεγονός ότι η Άγκυρα και η Μόσχα «έσπασαν» τη συμφωνία για ανακωχή στην περιοχή, στα τέλη του περασμένου Απριλίου.

Έκτοτε, οι εναέριες επιδρομές κατά στόχων στην Ιντλίμπ έχουν ενταθεί σημαντικά, με θύματα, ωστόσο, εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους, ιδίως γυναίκες και παιδιά.

Παιδιά: Τα μεγάλα θύματα του εμφυλίου πολέμου
Τα πλάνα που μεταδίδουν συριακά ΜΜΕ προσκείμενα στους αντάρτες κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου: Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο SY-24, μόλις το Σάββατο, μια νέα αεροπορική επιδρομή στην πόλη Αρίχα της Ιντλίμπ είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός πεντάχρονου κοριτσιού και το σοβαρό τραυματισμό του μόλις επτά μηνών αδερφού της.

Το κτήριο, μέσα στο οποίο οποίο βρίσκονταν τα δύο παιδιά, ισοπεδώθηκε από τις βόμβες που έριξαν αεροσκάφη.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), αναφέροντας ότι η μικρή Ριχάμ προσπάθησε να σώσει τον μικρό αδερφό της, Ροουάν, όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε από τη βόμβα. Στιγμές αργότερα, ο πατέρας των δύο παιδιών, ο Αμτζάντ αλ-Αμπντάλα, απεικονίζεται να προσπαθεί να σώσει τα παιδιά του από το κατεστραμμένο κτήριο.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η Ριχάμ πέθανε λίγο αργότερα, ενώ ο μόλις επτά μηνών Ροουάν εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, με τραύματα στο κεφάλι. Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα, και το αγοράκι υπέκυψε στα τραύματά του.

cnn.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης