Διεθνή

Η τεχνητή νοημοσύνη της Google θα κλείνει για εσάς τα ραντεβού σας

Ένα νέου είδους γραμματέα, ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, που κλείνει ραντεβού ή κάνει κρατήσεις από το τηλέφωνο εκ μέρους των χρηστών του, παρουσίασε η Google.

Όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος, Σουντάρ Πιντσάι, κατά το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της αμερικανικής εταιρείας στην Καλιφόρνια, το νέο «έξυπνο» εργαλείο Google Duplex θα αρχίσει πειραματικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αν όντως «δουλέψει», τότε, οι αναλυτές εκτιμούν, σύμφωνα με το BBC και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι θα δώσει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο Google Assistant σε σχέση με τους προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς άλλων εταιρειών. Ακόμη, ο Google Assistant θα εμπλουτισθεί με έξι νέες φωνές.

Η επίδειξη που έκανε η Google, δείχνει ότι η φωνή που δημιουργείται από τον υπολογιστή, είναι πιο φυσική από κάθε άλλη έως τώρα, ενώ δεν φαίνεται να παράγεται από μηχάνημα, καθώς κάνει ακόμη και τα χαρακτηριστικά κομπιάσματα του τύπου «εεε…». Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές, μένει να φανεί στην πράξη κατά πόσο όντως οι χρήστες θα εμπιστεύονται ένα λογισμικό να τηλεφωνά και να συνδιαλέγεται εκ μέρους τους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης