Διεθνή

Θανατική ποινή σε… αρκούδα που επιτέθηκε σε πεζοπόρους

Σε… θανατική ποινή «καταδικάστηκε» μία καφέ αρκούδα στην Ιταλία, η οποία επιτέθηκε σε έναν πατέρα και τον γιό του την περασμένη εβδομάδα σε ένα  μονοπάτι πεζοπορίας στην περιοχή Τρεντίνο.

Ο 59χρονος Φάμπιο Μισερόνι και ο 28χρονος γιος του Κρίστιαν, έκαναν πεζοπορία την περασμένη Δευτέρα, όταν ήρθαν τετ-α-τετ με την αρκούδα.

Το ζώο, όπως αναφέρει το CNNi, δάγκωσε το πόδι του γιου πριν ο πατέρας προλάβει να πηδήξει στην πλάτη της αρκούδας για να μπορέσει ο 28χρονος να το σκάσει.

Η αρκούδα άρχισε να πάλλεται για να απαλλαγεί από τον κλοιό του 59χρονου, τον έριξε κάτω με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του σε τρία διαφορετικά σημεία. Την ίδια ώρα, ο γιος του άρχισε να χτυπάει παλαμάκια να για τραβήξει την προσοχή του ζώου, το οποίο τελικώς έτρεξε πίσω στο δάσος.

Μετά την επίθεση στους δύο άνδρες, ο κυβερνήτης του Τρεντίνο, υπέγραψε διάταγμα που επέτρεπε την αιχμαλωσία και ευθανασία της αρκούδας, την οποία οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μέσα από τα ίχνη DNA που άφησε πάνω στα θύματά της.

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί μία σειρά από επιθέσεις αρκούδων και οι τοπικές Αρχές έχουν δημιουργήσει μία βάση δεδομένων με το γενετικό «αποτύπωμα» των ζώων που τις πραγματοποίησαν. Έχουν συγκεντρώσει δείγματα σάλιου, τριχώματος, αλλά και περιττώματα. Τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας – επίσης – χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση των… δραστών.

Ωστόσο, πληθαίνουν οι εκκλήσεις που λαμβάνουν οι Αρχές να μην πειράξουν την αρκούδα της πρόσφατης επίθεσης – τουλάχιστον έως ότου να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν.

Η ιταλική οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, Animalisti Italiani, και το World Wide Fund for Nature ζητούν από την τοπική κυβέρνηση να σταματήσει το… αρκουδο-κυνηγητό μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την επίθεση. Όπως σημειώνουν, πρέπει να διαλευκανθεί το κατά πόσο τα θύματα πείραξαν κατά οποιονδήποτε τρόπο το ζώο, κάτι που τα ίδια αρνούνται κατηγορηματικά.

Σχεδόν 15.000 άτομα είχαν υπογράψει – μέχρι και χθες, Σάββατο – μία αίτηση της World Wide Fund for Nature για τη διάσωση της αρκούδας, με την οποία ζητείται η άμεση ανάκληση της… θανατικής ποινής.

Ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος, ζήτησε, επίσης, να μην πειράξουν την αρκούδα, λέγοντας πως μπορεί να είναι απλώς μία μητέρα που ήθελε να προστατεύσει τα μικρά της.

cnn.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης