Διεθνή

Ισπανία: Υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 15 Μαΐου θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η διάδοση του νέου κορωνοϊού στην Ισπανία, αφού το lockdown, που ήταν ένα από τα αυστηρότερα που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη, βοήθησε στην επιβράδυνση της επιδημίας στη χώρα.

Η καραντίνα θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ισπανία από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 24 Μαΐου, οπότε πρόκειται να λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ισπανία θα μπαίνουν σε καραντίνα και θα τους επιτρέπεται να βγαίνουν μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα και για να μεταβούν σε κέντρα υγείας, καθώς και σε περίπτωση «κατάστασης ανάγκης» αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης.

Τα μέτρα ισχύουν για όλους τους ταξιδιώτες, περιλαμβανομένων των Ισπανών που επιστρέφουν στη χώρα. Μόνο οι οδηγοί φορτηγών, τα πληρώματα αεροπλάνων και πλοίων, όσοι εργάζονται σε χώρα άλλη από αυτή στην οποία κατοικούν, και το υγειονομικό προσωωπικό, που φθάνει στην Ισπανία για να εργασθεί, εξαιρούνται από τον καραντίνα.

Η διαταγή για την καραντίνα μπορεί να παραταθεί μαζί με ενδεχόμενες παρατάσεις της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Μέχρι τώρα η Ισπανία έχει παρατείνει τους περιορισμούς τέσσερις φορές από τα μέσα Μαρτίου.

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί χειρότερα από την πανδημία, καθώς έχει καταγράψει περισσότερους από 26.000 θανάτους και περισσότερα από 220.000 διαγνωσμένα κρούσματα. Τις τελευταίες δέκα ημέρες η χώρα έχει αρχίσει να αίρει σταδιακά τους περιορισμούς.

 kathimerini.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης