Site icon TrikalaVoice

Ιταλία: Ιερέας λειτούργησε με μαγιό μέσα στη θάλασσα – Η εισαγγελία διέταξε έρευνα

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση ενός καθολικού ιερέα να τελέσει τη λειτουργία της Κυριακής μέσα στη θάλασσα.

 

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος Ματία Μπερνασκόνι πέταξε τα άμφια, φόρεσε το μαγιό του και χρησιμοποιώντας ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης αντί Αγίας Τράπεζας λειτούργησε σα να ήταν στην εκκλησία.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή σε παραλία στον Κρότωνα της Καλαβρίας στα νότια της χώρας.

Ο ιερέας συνόδευε σε κατασκήνωση 21 μαθητές γυμνασίου, εθελοντές στην οργάνωση Libera, που δραστηριοποιείται κατά της μαφίας, ήταν η τελευταία ημέρα στο camp και αποφάσισε να κάνει κάτι που θα θυμούνται όλοι.

Οι λουόμενοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι ενώ τα βίντεο και οι φωτογραφίες που πόσταραν στα social media έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Η Αρχιεπισκοπή του Κρότωνα σε ανακοίνωση που εξέδωσε επικρίνει την ενέργεια του ιερέα και σημειώνει ότι «η λειτουργία της θείας ευχαριστίας έχει μια ιδιαίτερη γλώσσα με πράξεις και σύμβολα, που είναι σωστό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε, χωρίς να τα αποκηρύσσουμε με υπερβολική επιπολαιότητα. Προπάντων, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ευπρέπεια και η προσοχή στα σύμβολα».

Ο 36χρονος ιερέας από την μεριά του απάντησε στην Αρχιεπισκοπή υπερασπιζόμενος τον εαυτό του. Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να ευτελίσει τη λειτουργία της θείας ευχαριστίας και ζήτησε συγγνώμη για το σάλο που προκλήθηκε.

«Επρόκειτο απλώς για μία λειτουργία που ολοκλήρωσε μια εβδομάδα εργασίας με τους νέους που είχαν συμμετάσχει στην κατασκήνωση. Τα σύμβολα είναι δυνατά, αυτό είναι αλήθεια και είναι εύγλωττα. Υπήρξε αφέλεια από την πλευρά μου επειδή δεν τους έδωσα την ανάλογη βαρύτητα. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου για την σύγχυση που προκλήθηκε από τη μετάδοση των εικόνων στα μέσα ενημέρωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά στην επιστολή που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ενορίας του.

Έρευνα ζήτησε η εισαγγελία του Κρότωνα

Η εισαγγελία του Κρότωνα διέταξε έρευνα για προσβολή θρησκευτικού δόγματος. Η Le Parisien γράφει για το συμβάν: «Η επιρροή της καθολικής εκκλησίας είναι ακόμα πολύ ισχυρή στην Ιταλία, εν μέρει, λόγω της παρουσίας της έδρας του παπισμού στη Ρώμη. Σταυροί υπάρχουν στα σχολεία και στα δικαστήρια και η ιταλική Εκκλησία χρηματοδοτείται εν μέρει από τους φόρους σε αντίθεση με τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους στη Γαλλία».

Exit mobile version