Διεθνή

Καταρρέουν τα βιβλιοπωλεία της Γαλλίας

Τα μικρά βιβλιοπωλεία της γειτονιάς στη Γαλλία επέζησαν της τηλεόρασης και των ονλάιν πωλήσεων. Στη συνέχεια, όμως, ήρθαν η πανδημία και η αναστολή της λειτουργίας τους για δύο και πλέον μήνες, με αποτέλεσμα να απειλείται η μακροημέρευση πολλών εξ αυτών.

Η κυβέρνηση επέτρεψε στα βιβλιοπωλεία της χώρας να ανοίξουν για πρώτη φορά τη Δευτέρα μετά τις 17 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η οικονομία της χώρας, έστω ρισκάροντας ένα δεύτερο κύμα.

Στο ICI του δεύτερου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και το απολυμαντικό χεριών βρίσκεται στην είσοδο και διατίθεται σε όσους περνούν την πόρτα, προκειμένου να μπορούν στη συνέχεια να ξεφυλλίσουν όποιο βιβλίο τραβήξει το βλέμμα τους. «Οι πελάτες προσέχουν να μην αγγίζουν τα βιβλία πολύ. Και τους λέμε πως αν τα ακουμπούν, δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί στη συνέχεια να απολυμαίνουν κάθε φορά τα χέρια τους πριν πιάσουν το επόμενο», εξηγεί η ιδιοκτήτρια, Αν Λορ Βιάλ. Η Γαλλία αποτελεί παραδοσιακά παράδεισο για βιβλιόφιλους, όπου μεγάλες αλυσίδες συνυπάρχουν με ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία. Στο εσωτερικό των παρισινών βιβλιοπωλείων κοπάζει η φασαρία της γαλλικής πρωτεύουσας κι οι πελάτες εξερευνούν τα ράφια για κρυμμένους θησαυρούς.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης